Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤήρηση κατά γράμμα των λόγων του Κολοκοτρώνη!

Τήρηση κατά γράμμα των λόγων του Κολοκοτρώνη!

Με αφορμή την ανάρτηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου επιγραφής με τον επίλογο της συγκινητικής ομιλίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη προς τους νέους που  εκφωνήθηκε τον Οκτώβριο του 1838 στην Πνύκα, η διοίκηση του δήμου, με βάση την έως τώρα συμπεριφορά της ανταποκρίνεται πλήρως στον επίλογο της ομιλίας του Κολοκοτρώνη.

«Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και για να γίνει τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία και την φρόνιμον ελευθερία».

Ομόνοια: Από την αρχή της θητείας της η διοίκησης προσπάθησε να αποκαταστήσει την ομόνοια με τα ΕΛΠΕ, λαμβάνοντας χορηγία χωρίς να την εμποδίζει γι’ αυτό η χορηγία.

Θρησκεία: Χάρισε στην Εκκλησία το ΘΕΠΑΝ (παλιά Κοιμητήρια Ελευθερίου Κορδελιού) μαζί με τα κτίρια τα οποία ο δήμος έχτισε.

Φρόνιμον ελευθερία: Δεν αντέδρασε στην περίφραξη οικοπέδων από την ΕΥΑΘ, οικοπέδων που ο δήμος θεωρεί δικά του.

Βέβαια η διοίκηση του δήμου θα μπορούσε να παραποιήσει λίγο τη φράση του Κολοκοτρώνη και να την κάνει όπως παρακάτω:

«Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και για να γίνει τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας τη δυσοσμία, τη χορηγία και τη δημόσια περιουσία χάρισμα στην Εκκλησία».

Κώστας Καρακώστας

«Αν ζούσε ο Κολοκοτρώνης, στη “Νέα Πνοή” θα τους κυνηγούσε με την χαντζάρα του!!»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ