Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου μπορεί να συνεδριάσει δια ζώσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου μπορεί να συνεδριάσει δια ζώσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου μπορεί να συνεδριάσει δια ζώσης άμεσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, άνετα και όμορφα. Εάν όμως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θέλει να γίνουν οι συνεδριάσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο, γιατί δεν του άρεσαν οι συνεδριάσεις που έγιναν εκεί, μπορεί να γίνει η συνεδρίαση και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου.

Με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών (57η) και με ημερομηνία 23/8/21 , ορίζεται το πώς μπορούν να συνεδριάζουν δια ζώσης τα Δημοτικά και Περεφερειακά Συμβούλια. Μπορούν να γίνουν συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού].

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι σ΄ ένα Δημοτικό Συμβούλιο 45 ατόμων, όπως αυτό του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, και εφόσον όλοι είναι οι εμβολιασμένοι-νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, μπορεί να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση σε χώρο συνολικού εμβαδού 225 τετραγωνικών μέτρων, συν για τον δήμαρχο και για όποιο από το υπηρεσιακό προσωπικό ή άλλα απαραίτητα άτομα κληθούν να παραστούν. Εάν στο χώρο δηλαδή παραβρίσκονται άλλα 5 άτομα, τότε ο χώρος πρέπει να είναι 250 τετραγωνικά μέτρα.

Αν ανάμεσα στους αιρετούς υπάρχουν και ανεμβολίαστοι, αυτοί μπορούν να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη και φυσικά για το χώρο της συνεδρίασης θα αφαιρεθεί ότι τους αναλογεί σε εμβαδόν. Με βάση τα στοιχεία που δίνει η ΚΕΔΕ, τα οποία λένε ότι το 90% των αιρετών είναι εμβολιασμένοι, στο χώρο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου θα παραβρίσκονται συνολικά 45 άτομα και ο χώρος που χρειάζεται είναι 225 τετραγωνικά μέτρα. Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι σίγουρα πάνω από 250 τετραγωνικά μέτρα, χωρίς να υπολογίζουμε τον εξώστη.

Συνεδριάσεις δια ζώσης μπορούν να γίνουν ακόμα και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, ίσως και χωρίς να χρειάζεται κάποια διαμόρφωση ο χώρος για να υπάρχει το 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια οθόνη για να μπορούν να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης οι ανεμβολίαστοι. Ακόμα όμως κι αν χρειάζεται κάποια διαμόρφωση ο χώρος ή και ο εξώστης, με δεδομένο ότι στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αρέσει ο χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου, αυτή θα πρέπει να γίνει γιατί είναι ζήτημα δημοκρατίας. Η πανδημία μπορεί να διαρκέσει ολόκληρο τον επόμενο χρόνο, ίσως και παραπάνω. Δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεχίσει να συνεδριάζει μέσα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το αν θα γίνουν δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου είναι κατ’ αρχάς ζήτημα πολιτικής βούλησης της διοικούσας παράταξης και στη συνέχεια είναι ζήτημα της αντιπολίτευσης και του κατά πόσο θα ανεχτεί οι συνεδριάσεις να συνεχίσουν να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ μπορούν να γίνουν δια ζώσης.

Κιμ. Ο.

Με βάση τα «like» θα εκλεγεί ο επόμενος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου!
Πάλι με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ