Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣχετικά με την άρνηση έκδοσης οικοδομικών αδειών για την Ε’ Συνοικία

Σχετικά με την άρνηση έκδοσης οικοδομικών αδειών για την Ε’ Συνοικία

Σχετικά με την άρνηση έκδοσης οικοδομικών αδειών για την Ε΄ Συνοικία του Κορδελιού και για άλλες περιοχές του δήμου Κορδελιού Ευόσμου λόγω των ζωνών SEVESO υπάρχει και μια άλλη οπτική γωνία. Το να μην εκδίδονται άδειες δε συνιστά από μόνο του περιορισμό του δικαιώματος της ιδιοκτησίας καθόσον ο νομοθέτης έχει δικαίωμα να επιλέγει που θα δώσει δικαίωμα δόμησης και πόσο. Δεν στερεί από κανέναν την ιδιοκτησία του δεν του αφαιρεί τον τίτλο ιδιοκτησίας. Και σε ένα χωράφι δεν μπορείς να χτίσεις και σε ένα μικρό οικόπεδο δεν μπορείς να χτίσεις.

Ένα θέμα είναι ότι τον περιορισμό της έκδοσης οικοδομικών αδειών μπορεί να τον αποφασίσει ο νομοθέτης και κανένας άλλος. Στην περίπτωση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν υπάρχει καμία νομοθεσία που να απαγορεύει την έκδοση οικοδομικών αδειών λόγω των ζωνών SEVESO.

Άλλο θέμα είναι αν στον κλειστό αστικό κλοιό θα επιλέξει το κράτος να περιορίσει τη βιομηχανική ανάπτυξη ή την αστική ανάπτυξη. Ούτως ή άλλως σε περίπτωση ατυχήματος θα κινδυνεύσει όλη η πόλη, επομένως η μη δόμηση των περιοχών αυτών μόνο για τα μάτια του κόσμου γίνεται. Άλλωστε η οδηγία SEVESO επιβάλει τη λήψη μέτρων από τις βιομηχανίες.

Το δια ταύτα είναι ότι το κράτος πρέπει να νομοθετήσει για να μην εκδίδονται οικοδομικές άδειες για περιοχές του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Τέτοια νομοθεσία όμως δεν υπάρχει.

Δημ. Θ.

Η άρνηση έκδοσης οικοδομικών αδειών για την Ε΄ Συνοικία είναι νόμιμη;
Το ατομικό δικαίωμα στην ιδιοκτησία δεν ισχύει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ