Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣτάθης Καϊτετζίδης: Θα αρνηθώ θετική ψήφο για επιχορήγηση στην Εκκλησία

Στάθης Καϊτετζίδης: Θα αρνηθώ θετική ψήφο για επιχορήγηση στην Εκκλησία

Ο πρώην δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού Στάθης Καϊτετζίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 9ης Αυγούστου 2021, αρνήθηκε να ψηφίσει το θέμα της επιχορήγησης στην Εκκλησία με το σκεπτικό ότι ο δήμος μπορεί να ασκήσει μόνος του κοινωνική πολιτική μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου και δεν χρειάζεται μεσολαβητές σε αυτό. Ο Στάθης Καϊτετζίδης δήλωσε ότι ταυτίζεται με τα όσα είπε για το θέμα ο Νίκος Ζυγάς και συμπλήρωσε πως θεωρεί ότι η Εκκλησία, ως προς τους πολίτες, ανταποκρίνεται στον κοινωνικό της χαρακτήρα, όμως η στάση της απέναντι στο δήμο δεν είναι κοινωνική αλλά σφετεριστική.

«Καταπατάει ακόμα και δημοτική περιουσία, και στον δημότη δεν θα στοίχιζε τόσο πολύ, πλην όμως λαϊκή περιουσία γιατί όσον αφορά τα παλαιά κοιμητήρια δεν είναι μόνο τα κτίρια που επιθυμεί να πάρει και οψόμεθα, θα δούμε κατά πόσο αυτό είναι έτσι, αλλά καταπατάει και το πάρκο, το οποίο δεν είναι δημοτική απλά περιουσία, είναι λαϊκή περιουσία γιατί αυτό ανήκει στους πολίτες», συμπλήρωσε ο πρώην δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού.

Ο κύριος Καϊτετζίδης αναφέρθηκε και στο ενοίκιο που ζήτησε η Εκκλησία από το δήμο για το χώρο των παλιών κοιμητηρίων (ΘΕΠΑΝ) και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας τα εξής: «Σε κάθε περίπτωση έχετε αντιληφθεί ότι εγώ καταψηφίζω το θέμα. Όχι δεν μπορεί η Εκκλησία να ζητάει ελεημοσύνη ακόμα κι από το δήμο. Εξάλλου υπήρξε μεγάλη προσφορά πολλών ιδιωτών προς την Εκκλησία».

Ναθαναηλίδης Λεωνίδας: Δεν πιστεύω ότι η Εκκλησία θέλει να αρπάξει
Θοδωρής Μπαλτάς: Η Εκκλησία να κάνει βήμα καλής θέλησης προς το δήμο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ