Για αρπαγή της δημοτικής περιουσίας μίλησε ο Νίκος Ζυγάς

0
9
TEST

Ο κύριος Ζυγάς, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 9ης Αυγούστου 2021 και συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση του θέματος επιχορήγησης του δήμου σε Ιερούς Ναούς για το φιλανθρωπικό τους έργο, ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι στην Οικονομική Επιτροπή και προκειμένου να ενισχυθεί το ιερό έργο των Ιερών Ναών, υπερψήφισε την πρόταση για ενίσχυση των Ιερών Ναών από το δήμο.

Ο Νίκος Ζυγάς συνέχισε την τοποθέτησή του για το θέμα λέγοντας τα παρακάτω: «Επειδή έχω την τιμή να έχω τελειώσει Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία και έχω σπουδάσει το Θεολογικό κομμάτι και από επιστημονικής άποψης και από θεολογικής, πουθενά δεν έλεγε ότι η Εκκλησία προσδοκά υλικά αγαθά. Έλεγε μόνο για πνευματικά αγαθά. Εδώ έχουμε μια Μητρόπολη, όμως, η οποία διεκδικεί -αρπάζει θα έλεγα- περιουσία του δήμου μέσα απ’ τα χέρια, διεκδικεί το ΘΕΠΑΝ, δεν έχει κάνει καμία κίνηση, δεν θα πω να το επιστρέψει, γιατί εγώ θεωρώ ότι είναι του δήμου στην ουσία αυτό, και θίγω και τη διοίκηση του δήμου και τον ίδιο τον δήμαρχο που ποιεί τη νήσσαν σαν διοίκηση για να μην πω λαϊκά ότι κάνει τον Κινέζο.

Απ’ την άλλη ζητάει (εννοεί την εκκλησία) ενοίκια για το σχολείο που λειτουργούσε εκεί μέσα (εννοεί στο ΘΕΠΑΝ) και τώρα έρχεται και μας ζητάει 10.000 για να δώσει στους απόρους. Κάπου δεν κολλάνε όλα αυτά πρόεδρέ μου. Δεν κολλάνε κάπου όλα αυτά. Με δυο λόγια θέλω να σας πω, όπως κάνατε εσείς με τις επιταγές και εργαλειοποιήσατε τους απόρους, το ίδιο κάνει και η Εκκλησία. Είναι κρίμα αυτό το πράγμα να εργαλειοποιείτε αυτούς τους ανθρώπους. Παρά ταύτα εμείς θα το ψηφίσουμε, αλλά θα πρέπει να ξέρουν και οι κύριοι συνάδελφοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, ποια είναι η πραγματικότητα για να υψώσουν φωνή. Την επόμενη φορά που θα έρθει για συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα και δεν θα έχει 41 υπογραφές, θα έρθει με 1.000, με 2.000, με όσες θέλετε, να δούμε τότε θα ακουστούμε;».

Ναθαναηλίδης Λεωνίδας: Δεν πιστεύω ότι η Εκκλησία θέλει να αρπάξει
Στάθης Καϊτετζίδης: Θα αρνηθώ θετική ψήφο για επιχορήγηση στην Εκκλησία
Θοδωρής Μπαλτάς: Η Εκκλησία να κάνει βήμα καλής θέλησης προς το δήμο