Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ LAZO-Ι (Λάζο Ιωαννίδη) στο Δημοτικό Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ LAZO-Ι (Λάζο Ιωαννίδη) στο Δημοτικό Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνει συναυλία με τίτλο «FREEDOM ‘21», την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 9:00 μ.μ., στο Δημοτικό Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου (Α.Ε. Ευόσμου).
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου, με προαιρετική τη συνεισφορά του κοινού, θα συλλεγούν σχολικά είδη για τους πυρόπληκτους.
Σκοπός της συναυλίας, εκτός του κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα και μηνύματός της, είναι η πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου, καθώς και η ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι δημότες -και όχι μόνον- ένα μοναδικό ποιοτικό μουσικό γεγονός. Tο νέο project του «LAZO – Ι», με τίτλο «FREEDOM ‘21» και με αφετηρία τον Δήμο μας, έχει ως επόμενους σταθμούς τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Η μοναδικότητα της μουσικής παράστασης έγκειται όχι μόνο στον τίτλο της «FREEDOM ‘21», με σαφή αναφορά τόσο στην Ελευθερία του Γένους το 1821 όσο και στην ελευθερία του ανθρώπου σε όποια χρονική στιγμή και απέναντι σε κάθε απειλή (στη σύγχρονη εποχή αγώνας κατά του covid-19).

Πρόκειται για μια συναυλία Instrumental, με μουσικές του κόσμου, του Ποντίου λυράρη, συνθέτη και ενορχηστρωτή Λάζου Ιωαννίδη, δεξιοτέχνη της ποντιακής λύρας, με δικές του Ορχηστρικές Συνθέσεις, διασκευές γνωστών παραδοσιακών τραγουδιών και με γνωστές παγκόσμια μουσικές συνθέσεις.
Τον «LAZO – Ι» πλαισιώνουν οι: Γιώργος Ιωαννίδης, Κώστας Ηλίου, Μπάμπης Κεμανετζίδης, 12 μουσικοί και 4 χορευτές.
Ο «LAZO – Ι» πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας έχοντας στις αποσκευές του την Λύρα, το αγαπημένο παραδοσιακό μουσικό όργανο των Ποντίων. Από τον Λευκώνα Σερρών ξεκίνησε μια διεθνή καριέρα σε θέατρα και μεγάλες μουσικές σκηνές του κόσμου! Ήθελε να περάσει τους παραδοσιακούς ήχους της Ποντιακής Λύρας στο διεθνές μουσικό στερέωμα…και το κατάφερε, γιατί με τη δημιουργία των σύγχρονων συνθέσεών του, επιβεβαιώνει τη διαχρονικότητα και την οικουμενικότητα της Μουσικής που ενώνει λαούς, συνενώνει πολιτισμούς και συνδέει κουλτούρες σ’ έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει…
Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων όρων και οδηγιών πρόληψης, προστασίας και υγιεινής (λ.χ. θερμομέτρηση, αντισηπτικά, υποχρεωτική χρήση μάσκας κ.ά.) που αφορούν στην αποτροπή διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19).
Ο Δήμος ευχαριστεί τις δημόσιες και τις δημοτικές υπηρεσίες που συνέβαλαν τα μέγιστα στην προετοιμασία της Συναυλίας, καθώς επίσης και τις εταιρείες Χούτος Catering και Power City Security για τη στήριξη και τη συνδρομή τους για τη διοργάνωσή της.

Ώρα προσέλευσης: 8:30 μ.μ.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310771033

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ