Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕνώ η διοίκηση του δήμου ασχολούνταν με το ΠΑΚΟΕ, τα αιωρούμενα σωματίδια...

Ενώ η διοίκηση του δήμου ασχολούνταν με το ΠΑΚΟΕ, τα αιωρούμενα σωματίδια PM10 έκαναν πάρτι

Ενώ η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ασχολούνταν με το πώς θα φέρει το ΠΑΚΟΕ για να κάνει νέες μετρήσεις, ώστε να αποδείξει τα ήδη αποδεδειγμένα σχετικά με τη ρύπανση του περιβάλλοντος στο δήμο, ενώ, δηλαδή, η διοίκηση παρέπεμπε στις Ελληνικές καλένδες την πίεση που πρέπει να ασκήσει ώστε να λυθούν τα προβλήματα της δυσοσμίας και της ρύπανσης στο δήμο, τα αιωρούμενα σωματίδια PM10 έκαναν πάρτι!

Τόση είναι η πρεμούρα της διοίκησης του δήμου για το περιβάλλον στο οποίο ζούνε οι δημότες, ώστε σημασία δεν έδωσε στις τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων PM10 που τους τελευταίους περίπου δύο μήνες κάνουν πανηγύρι στο δήμο. Ίσως βέβαια και ο σταθμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Κορδελιού να μην είναι αντικειμενικός κατά τη γνώμη της διοίκησης του δήμου, όπως δεν είναι αντικειμενική η μύτη μας όσον αφορά τη δυσοσμία!

Το κράμα των αιωρούμενων σωματιδίων PM10, της δυσοσμίας και του καύσωνα, ορισμένες μέρες ήταν εκρηκτικό στο δήμο. Πλην όμως καμία αναφορά δεν έγινε σ’ αυτό. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σαν να μην υπάρχει πρόβλημα. Όμως το πρόβλημα υπάρχει και η διοίκηση της Νέας Πνοής εξελέγη με σημαία της τη λύση αυτού του προβλήματος. Τι λοιπόν θα κάνει, πέρα από το να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα ψάχνοντας να φέρει είτε το ΠΑΚΟΕ είτε το Πανεπιστήμιο για νέες μετρήσεις, αφού οι μετρήσεις δεν λύνουν το πρόβλημα;

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Καμία ενημέρωση από το δήμο και την ιστοσελίδα του για τις συνεχόμενες ημέρες με αυξημένα PM10
Πώς αλληλοεπιδρούν η δυσοσμία με τα αιωρούμενα σωματίδια PM10;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ