Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα πληρώνει και τους μισθούς των αστυνομικών;!

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα πληρώνει και τους μισθούς των αστυνομικών;!

Στην επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου στον Υπουργό́ Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο Δήμος θα ξεκινήσει διαδικασία αγοράς και δωρεάς δυο περιπολικών αυτοκίνητων και δυο μοτοσικλετών αστυνόμευσης στο τοπικό́ αστυνομικό́ τμήμα».

Αυτό που δεν αναφέρει η επιστολή είναι εάν ο δήμος θα αναλάβει να πληρώνει και τους μισθούς των αστυνομικών και αστυφυλάκων αυτών των περιπολικών και αυτών των μοτοσυκλετών! Εάν αναλάβει ο δήμος και μια τέτοια υποχρέωση, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην υλοποιηθούν τα αιτήματά του και αύριο κιόλας.

Δηλαδή ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου τελικά για ακόμα μια φορά ζητάει δίνοντας! Δεν γνωρίζουμε ποια θα υλοποιηθούν από αυτά που αναφέρει η επιστολή του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Για το μόνο που είμαστε απολύτως σίγουροι είναι η δωρεά του δήμου προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, λες και το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να φροντίσει για την ασφάλεια των πολιτών του και πρέπει ο δήμος να κάνει δωρεές στο κράτος.

Αλλά αν δεχτούμε ότι είναι φυσιολογική η δωρεά του δήμου, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Υπουργός θα δεσμευτούν όσον αφορά τα μέσα που ήδη υπάρχουν στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου; Δηλαδή, θα δεσμευτεί το Υπουργείο ότι δεν θα αποσύρει από το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου περιπολικά και μοτοσυκλέτες προς άλλες υπηρεσίες, που έχουν έλλειψη, και ότι δεν θ’ αφήσει το Τμήμα μόνο με αυτά που θα κάνει δωρεά ο δήμος; Θα δεσμευτεί επίσης το Υπουργείο ότι περιπολικά και μηχανές, που τυχόν αποσυρθούν από το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου λόγω παλαιότητας ή για επισκευή, θα αντικατασταθούν την ίδια στιγμή και δεν θα βολευτεί το Υπουργείο με αυτά της δωρεάς;

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ