Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑποφασισμένη η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να μην κάνει δια ζώσης...

Αποφασισμένη η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να μην κάνει δια ζώσης συνεδριάσεις!

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 9ης Αυγούστου 2021, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Γιώργος Ρούμελης απάντησε στον τέως δήμαρχο Πέτρο Σούλα που έθεσε θέμα δια ζώσης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με βάση τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση. Στη συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση είχε αναφερθεί με δήλωσή του στην «Αγκίδα» την προηγούμενη εβδομάδα ο κύριος Γιώργος Χατζηβρέττας, δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δικηγόρος στο επάγγελμα.

Ο κύριος Ρούμελης είπε ότι, με βάση και αυτήν την ΚΥΑ, δεν επιτρέπεται η συνεδρίαση ούτε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΘΕΠΑΝ λόγω των περιοριστικών μέτρων που τίθενται για τη μη διάδοση του κορονοϊού. Όσον αφορά το Πολιτιστικό Κέντρο του Ευόσμου, στο οποίο έγιναν συνεδριάσεις κατά την περίοδο της πανδημίας, όταν αυτό επιτράπηκε, ο κύριος Ρούμελης είπε ότι κατά τη γνώμη του η εμπειρία από τις συνεδριάσεις στο συγκεκριμένο χώρο ήταν προβληματική. «Δεν είναι εύκολο να συνεδριάσουμε σε έναν χώρο που δεν είναι σχεδιασμένος για συνεδρίαση. Νομίζω ότι το καταλαβαίνετε όλοι. Θα το δούμε ούτως ή άλλως», ολοκλήρωσε την απάντησή του ο κύριος Ρούμελης.

Δυστυχώς από την απάντηση του κυρίου Ρούμελη φαίνεται ότι η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου είναι αποφασισμένη να μην προχωρήσει σε δια ζώσης συνεδριάσεις. Φαίνεται πως οι συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης την έχουν βολέψει αρκετά. Εάν δεν μπορούν να γίνουν συνεδριάσεις στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με βάση την ΚΥΑ, όπως είπε ο κύριος Ρούμελης, μπορούν να γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο μια χαρά, όπως είπε ο Θοδωρής Μπαλτάς παρεμβαίνοντας στα όσα έλεγε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι όπως τα λέει ο κύριος Μπαλτάς. Μια χαρά είναι το Πολιτιστικό Κέντρο και μάλλον μια χαρά φαίνεται σε όλους εκτός από τη διοίκηση. Είναι βολικές οι συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης. Κλείνονται πιο εύκολα τα μικρόφωνα. Αυτό όμως που δεν είναι λογικό είναι να μπορούμε να τρωγοπίνουμε δια ζώσης με τις παρέες μας, αλλά να μην μπορεί να συνεδριάσει δια ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα όσα είπε ο πρόεδρος για το Πολιτιστικό Κέντρο είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Το Πολιτιστικό Κέντρο δεν είναι καθόλου προβληματικό για να γίνονται συνεδριάσεις. Μια χαρά μπορούν να γίνονται εκεί συνεδριάσεις, αν δεν μπορούν να γίνουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι δυσκολίες που υπάρχουν σ’ εκείνον τον χώρο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από τις δυσκολίες της τηλεδιάσκεψης. Αλλά και μεγαλύτερες να είναι, που δεν είναι, η δημοκρατία δεν μετριέται με το κιλό έχοντας ως αντίβαρο τις δυσκολίες και είναι ζήτημα δημοκρατίας ακόμα και ο τρόπος της συνεδρίασης.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ