Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑπάντηση των κυρίων Ταξίδη και Σταυρίδη σε άρθρα της «Αγκίδας»

Απάντηση των κυρίων Ταξίδη και Σταυρίδη σε άρθρα της «Αγκίδας»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κύριοι Ταξίδης Χρήστος και Σταυρίδης Γεώργιος απέστειλαν το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα στην «Αγκίδα» ως απάντηση στα άρθρα με τίτλο «Αντιπολίτευση για τα πανηγύρια!» και «Πίεση στον Κώστα Σωτηράκη ενόψει αλλαγής αντιδημάρχων;». Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση των δύο δημοτικών συμβούλων της διοίκησης του δήμου:

«Αξιότιμοι κύριοι συντάκτες της εφημερίδας Αγκίδα,

Μετά το δημοσίευμα της 5ης Αυγούστου 2021 με θέμα: “Πίεση στον Κώστα Σωτηράκη ενόψει αλλαγής Αντιδημάρχων;” επικοινωνούμε μαζί σας για να δηλώσουμε ότι:

Η στάση μας στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 4ης Αυγούστου 2021 σε καμιά περίπτωση δεν είχε αντιπολιτευτικό χαρακτήρα και δε στόχευε στον Αντιδήμαρχο κ Κώστα Σωτηράκη, αλλά είχε στόχο να συνδράμει στο έργο του διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υγεία και ασφάλεια των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα  ενόψει της πανήγυρης του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που πραγματοποιήθηκε στις 5 & 6 Αυγούστου στη Δημοτική Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού προτάθηκε να τηρηθούν τα μέτρα κατά της διάδοσης του Covid19 (μάσκες, αποστάσεις, αποφυγή συνωστισμού με καθορισμό διαφορετικής εισόδου και εξόδου στο χώρο), με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Απόδειξη των γραφόμενων είναι ότι υπήρξε στη συνέχεια συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο και συνδρομή στην επιστολή που συντάχθηκε προς την Ελληνική Αστυνομία.

Αναφορικά με το συσχετισμό μας με άλλο γεγονός και την αλλαγή αντιδημάρχων η ερμηνεία που δόθηκε ήταν ατυχής, αφού επανειλημμένως έχουμε δηλώσει ότι μας ενδιαφέρει το καλό της παράταξης και των Δημοτών και σε καμιά περίπτωση δε θέτουμε ως προτεραιότητα την αξιοποίηση μας σε αντιδημαρχία.

Σχετικά με το άρθρο “Αντιπολίτευση για τα πανηγύρια!”, θυμίζουμε στον συντάκτη ότι οι αναφερόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι στην ομάδα που διαχειρίστηκε  το lock down στο Δήμο μας και αυτοί που συμβάλουν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ στην οργάνωση και πραγματοποίηση των rapid tests  στο Δήμο μας. Όσο για τα υπόλοιπα του δημοσιεύματος, καλό είναι να ενημερωνόμαστε πριν με ευκολία κατηγορήσουμε κάποιον. Επίσης να παραθέτουμε τα γεγονότα και όχι αποσπάσματα τους, μια και κανένας λόγος δεν έγινε για την φράση  “Όταν γίνετε εσείς Αντιδήμαρχoi να τα κάνετε καλύτερα”, από μέλος της αντιπολίτευσης .

Αξιότιμοι κύριοι στη δημοκρατία, θα πρέπει να το κατανοήσουμε κάποτε, δικαιούνται όλοι να εκφράζουν την άποψη τους και μέσα από συζητήσεις να διαμορφώνεται η κατάλληλη άποψη από την πλειοψηφία.

Αν ο Δημοτικός σύμβουλος δε δικαιούται να εκφέρει ελεύθερα γνώμη, τότε αυτό δεν είναι δημοκρατία και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν Δημοτικά Συμβούλια.

Με εκτίμηση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Ταξίδης  Χρήστος

Σταυρίδης Γεώργιος»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ