Ο δήμος Κορδελιού Εύοσμου ξεκινά από αύριο συλλογή ειδών  πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

0
24
TEST

Άμεση είναι για μια ακόμη φορά  η ανταπόκριση και η στήριξη  του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, προς τους πυρόπληκτους κατοίκους των περιοχών οι οποίες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά από την  πύρινη λαίλαπα που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα της.

« Οι ώρες είναι δύσκολες, γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς καταστροφής, συνάνθρωποι μας δοκιμάζονται σκληρά, χάνονται περιουσίες μιας ολόκληρης ζωής, χιλιάδες στρέμματα δάσους γίνονται  στάχτη, χιλιάδες ζώα κάηκαν, καταστράφηκαν δίκτυα βασικών αστικών υποδομών, η Ελλάδα καίγεται και καταστρέφεται. Μπροστά σ αυτήν την ολοκληρωτική καταστροφή, επικοινωνήσαμε και με τις  τοπικές αρχές και με τοπικούς φορείς όπως ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και καλούμε στους συνδημότες μας,  να δείξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για άλλη μια φορά το κοινωνικό πρόσωπο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, που μας χαρακτηρίζει μπροστά σε κάθε δυσκολία, σε όσους δοκιμάζονται» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Η 1η φάση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων, ξεκινά από αύριο Δευτέρα  9 Αυγούστου και  ολοκληρώνεται  την Παρασκευή 13 Αυγούστου.

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

1) Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου οδός Μ. Αλεξάνδρου 57

Ώρες  08:00-20:00  τηλ. επικ. 2310 762400 

2) Πολυλειτουργικό Κέντρο «Θέατρο οδού Μοναστηρίου», Ελευθερίου Κορδελιού, στη συμβολή των οδών Παρατσίκογλου και Χρ. Σμύρνης ώρες 07:00-15:00 και 19:30-22:00.

ΕΙΔΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

ΤΡΟΦΙΜΑ

Συσκευασμένα τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση, χωρίς να είναι απαραίτητη η συντήρησή τους σε ψυγείο, συσκευασμένους χυμούς, γάλα εβαπορέ, μπάρες, φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν κά.

ΦΑΡΜΑΚΑ

Depon και Panadol για ενήλικες και παιδιά

κρέμες για εγκαύματα και ενυδάτωση

φυσικά δάκρυα, φυσιολογικό ορό

αντισηπτικά, μάσκες, γάντια

betadin και γάζες παντός τύπου

ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ

Σεντόνια, μαξιλαροθήκες, πετσέτες, ελαφριά στρώματα και σκεπάσματα κατά το δυνατόν αχρησιμοποίητα πλυμένα και συσκευασμένα σε σακούλες διάφανες

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Χαρτί υγείας και κουζίνας, μωρομάντηλα

Πάνες για μωρά σερβιέτες

Αφρόλουτρα σαμπουάν

αντισηπτικά

ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

Αναγκαία και πολύ σημαντική είναι και η συγκέντρωση τροφής ζώων, κυρίως για γάτες και σκύλους

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή οι ανάγκες είναι πολλές και θα υπάρχουν αλλαγές στα είδη και στις ποσότητες,  για οποιαδήποτε αλλαγή που θα αφορά ή στην επάρκεια ή στην έλλειψη ειδών, θα υπάρχει ενημέρωση και στα σημεία συγκέντρωσης και από την ιστοσελίδα  του Δήμου στο διαδίκτυο και στο facebook.

Από τη σελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο facebook