Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΝα τεθούν εφικτοί στόχοι σε σχέση με τη δυσοσμία!

Να τεθούν εφικτοί στόχοι σε σχέση με τη δυσοσμία!

Για μία ακόμα ημέρα σήμερα σε μεγάλες περιοχές του Κορδελιού και του Ευόσμου βρωμούσε και κάτοικοι, που υπέστησαν ξανά το μαρτύριο της δυσοσμίας που εισέβαλε στα σπίτια τους, προχώρησαν σε αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Με το συμπάθιο όμως, αλλά το πρόβλημα της δυσοσμίας δεν πρόκειται να λυθεί με τη στάση που κρατούν όλοι όσοι, πολίτες ή φορείς, ασχολούνται με αυτό. Άλλοι ζητούν να φύγει η βιομηχανία κι άλλοι ζητούν να πάρει μέτρα, πράγματα που δεν γίνονται.

Το πρόβλημα της δυσοσμίας θα μπορούσε να λυθεί εάν όσοι ασχολούνται με το περιβάλλον «έλυναν» τα χέρια της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και την άφηναν να θέσει εφικτά αιτήματα προς τα ΕΛΠΕ, αντί να την πιέζουν να ζητάει τα ανέφικτα.

Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δείχνει μια πολύ λογική συμπεριφορά, αντιλαμβανόμενη ότι δεν γίνονται αυτά και πως πρέπει να υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας με τα ΕΛΠΕ. Αντί λοιπόν κάτοικοι και φορείς του δήμου να πιέζουν τη διοίκηση του δήμου να βρίσκεται σε κόντρα με τα ΕΛΠΕ και αντί να αφήνουν το δήμο χωρίς χορηγίες από τα ΕΛΠΕ στο πλαίσιο αυτής της κόντρας, μπορούν να θέσουν εφικτά αιτήματα.

Ποια είναι τα εφικτά αιτήματα που θα μπορούσε να διαπραγματευτεί επιτυχώς η διοίκηση του δήμου; Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί τώρα που είναι καλοκαίρι και έχει καύσωνα η δυσοσμία εισβάλει στα σπίτια τους από τις ανοιχτές πόρτες και τα ανοιχτά παράθυρα. Αυτό ακριβώς θα μπορούσε να αποφευχθεί. Θα μπορούσε η διοίκηση του δήμου να ζητήσει από τα ΕΛΠΕ να εκδίδουν ένα δελτίο με το οποίο θα ενημερώνουν καθημερινά ποιες ώρες θα επικρατήσει δυσοσμία, ώστε οι κάτοικοι να μην ανοίγουν πόρτες και παράθυρα και, αν είναι δυνατόν, να μην κυκλοφορούν στους δρόμους. Να ένα λογικό αίτημα.

Βέβαια, θα σκεφτεί κανείς ότι τα ΕΛΠΕ ακόμα και τώρα δεν παραδέχονται ότι τα ίδια είναι η πηγή της δυσοσμίας και μάλλον δύσκολα θα το παραδεχτούν. Και αυτό λύνεται στο πλαίσιο της καλής θέλησης και της καλή γειτονίας. Το δελτίο τύπου θα μπορούσε να το εκδίδει ο δήμος, τον οποίο θα πληροφορούσαν τα ΕΛΠΕ, και να έχει την παρακάτω μορφή: «Ίσως σήμερα, από την τάδε ώρα μέχρι τη δείνα ώρα, να επικρατήσει δυσοσμία από ακαθόριστη πηγή! Γραφείο Μαντείας Δήμου Κορδελιού Ευόσμου»!

Για όλα υπάρχει λύση, εάν υπάρχει καλή θέληση και όχι ανέφικτες απαιτήσεις!!

Θεόφραστος Ασκλήπης

Να φέρει η διοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της λήψης χορηγιών από τα ΕΛΠΕ
Οι κάτοικοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θέλουν τις χορηγίες από τα ΕΛΠΕ!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ