Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕυθύνες για τη μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου

Ευθύνες για τη μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έπρεπε να πραγματοποιηθεί χθες Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 στις 10:00 το πρωί με τηλεδιάσκεψη, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας δεν πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση γιατί δεν υπήρχε απαρτία. Τραγικά πράγματα για τα οποία όμως υπάρχουν ευθύνες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, όπως και των άλλων δήμων, δεν είναι έμμισθοι. Είναι είτε υπάλληλοι είτε επαγγελματίες, δηλαδή εργάζονται. Επανειλημμένως έχουν ζητήσει από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μην καλεί σε συνεδριάσεις κατά τις εργάσιμες ώρες, αλλά δυστυχώς δεν εισακούγονται.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι υποχρεωμένοι, αφού αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα και να εκλεγούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να συμμετέχουν σ’ αυτό, όποτε καλεί ο πρόεδρος και εφόσον υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να καθυστερήσει η συζήτησή τους, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται κατά τις ώρες που οι ίδιοι δεν εργάζονται.

Προκειμένου να εκλεγεί κάποιος δημοτικός σύμβουλος, δεν υπάρχει προϋπόθεση να είναι είτε εισοδηματίας, είτε άεργος. Πρέπει λοιπόν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να καλεί σε συνεδρίαση τις μη εργάσιμες ώρες. Όταν επίσης διανύουμε περίοδο διακοπών, ο πρόεδρος πρέπει να διερευνά και τη δυνατότητα απαρτίας πριν οριστικοποιήσει την πρόσκληση.

Η ευθύνη για τη μη διεξαγωγή της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου ανήκει αποκλειστικά στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ