Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΈργα ύψους άνω των 26 εκ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Έργα ύψους άνω των 26 εκ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Έργα ύψους άνω των 26 εκ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»!
Αίτηση χρηματοδότησης ύψους 26.826.252 ευρώ, για την υλοποίηση επτά μεγάλων έργων ζωτικής και αναπτυξιακής σημασίας για τον Δήμο, υποβλήθηκαν μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στο Υπουργείο Εσωτερικών, από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Τα έργα αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου, στον εξοπλισμό ηλεκτροκίνησης, στην αντισεισμική προστασία, στη δημιουργία νέων υποδομών,  στον εξοπλισμό καθαριότητας, στην ανακύκλωση και σε αναπλάσεις οδών και χώρων  με την παράλληλη  επίλυση χρόνιων προβλημάτων  στοχεύοντας πάντα στη βελτίωση του επιπέδου ζωής και  ασφάλειας των δημοτών μας.

Συνοπτικά οι αιτήσεις χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν από τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου είναι για:

• Γωνιές Ανακύκλωσης & Εξοπλισμός Διακριτής Συλλογής στο Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου (Προϋπολογισμός 1.395.000,00 (+5.500.000,00).

• Ανάπλαση Οδών & Ανοιχτών Χώρων του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου (9.520.905,27).

• Ψηφιακό Μετασχηματισμό στο Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου (4.318.300,00).

• Εκπόνηση Τεχνικών Μελετών για τη διαμόρφωση & ανάπλαση οδών, πεζοδρόμων & χώρων πρασίνου στην περιοχή που ορίζεται από τις οδούς Στρ. Παπάγου, Αναγεννήσεως, Ακαδήμου & Γεννηματά άνωθεν της Περιφερειακής Οδού στο Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου (732.132,66).

• Βελτίωση αθλητικών χώρων & συντήρηση σχολικών μονάδων Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου (1.807.200,00).

• Δράσεις για σχολικές υποδομές του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος) (53.604,12).

• Προμήθεια εξοπλισμού για δράσεις ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου (3.499.110,12).

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος βρίσκεται σταθερά σε ανοικτή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε:

«Θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη μας. Τη θέλουμε όμορφη, σύγχρονη, λειτουργική και φιλική προς τον δημότη. Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  είναι από τα σημαντικότερα αυτοδιοικητικά εργαλεία στρατηγικού σχεδιασμού και αναπτυξιακής προοπτικής για να πετύχουμε τον στόχο μας.
Είναι το μέσο για τον μετασχηματισμό του Δήμου σε «έξυπνο δήμο», συμβάλλει στην επίλυση διαχρονικών τοπικών προβλημάτων αλλά  και στην εναρμόνιση των ΟΤΑ  με τα νέα ευρωπαϊκά  μοντέλα.

Για το σκοπό αυτό ιεραρχήσαμε τις ανάγκες μας, καταγράψαμε τα προβλήματα μας, εστιάσαμε στην καθημερινότητα και στη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας στο Δήμο μας, δουλέψαμε συντονισμένα και μεθοδευμένα με την Τεχνική Υπηρεσία και με το Τμήμα Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και συντάξαμε και καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την υλοποίηση έργων που ξεπερνούν τα 26,8 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία να χαθεί για το Δήμο μας. Μένουμε συνεπείς στις προεκλογικές μας υποσχέσεις και δουλεύουμε για να δώσουμε Νέα Πνοή στην πόλη μας».

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ