Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟλοκληρώθηκε η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών για την  Προσχολική Αγωγή στο δήμο...

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών για την  Προσχολική Αγωγή στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των 16 προκατασκευασμένων αιθουσών, οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την εγκατάσταση του απαιτούμενου ηλεκτρολογικού  εξοπλισμού, των υποδομών και τη σύνδεση των  εγκαταστάσεων με τα δίκτυα  κοινής ωφέλειας.

Άμεσα θα προχωρήσουν οι παρεμβάσεις για την περίφραξη και τη διαμόρφωση των χώρων, ενώ με την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών οι αίθουσες θα εφοδιαστούν με σύγχρονο εξοπλισμό και εποπτικά μέσα  (γραφεία, έπιπλα, πίνακες ανακοινώσεων, παιχνίδια κλπ.), τα οποία έχει ήδη παραλάβει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, ώστε οι νέες σχολικές δομές να είναι πλήρως λειτουργικές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Οι 16 προκατασκευασμένες αίθουσες είναι εμβαδού 36 τ.μ. έκαστη (6×6μ.), πληρούν όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό, διαθέτουν κλιματισμό, ενώ πληρούν τις εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές των ΚΤΥΠ ΑΕ, σε ότι αφορά στα υλικά κατασκευής. Όλες οι μονάδες θα διαθέτουν τηλεφωνική γραμμή και σύνδεση στο διαδίκτυο.
Για την υλοποίηση των υποδομών της δίχρονης προσχολικής αγωγής εργάστηκαν το Τμήμα Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης και το Τμήμα Μελετών και Έργων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Στο παρακάτω video περιλαμβάνονται στιγμιότυπα από τη συντονισμένη επιχείρηση τοποθέτησης των εγκαταστάσεων της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης,  το οποίο επιμελήθηκαν μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, στο πλαίσιο της δράσης “Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ” του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού-Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, που υλοποιεί το «ΝΟΗΣΙΣ».


Λινκ βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=ZxVpGPdYZAs&fbclid=IwAR1VUG_JJqSRHik0RI9DMmg80MZEEUlfddfgJhVgdX380hpLYbnvg4RStrw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ