Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΚαλά της έκανε της Γαρυφαλλιάς…

Καλά της έκανε της Γαρυφαλλιάς…

Μπορεί ένα μέρος της Ελληνικής κοινωνίας να αντιδράει στην επίθεση που δέχτηκε η Γαρυφαλλιά, αλλά της άξιζε αυτό που έπαθε. Ο τρόπος της με τους ανθρώπους, η επιθετικότητά της απέναντι στους άντρες γενικά αλλά και ειδικά απέναντι στο συγκεκριμένο παλικάρι, δικαιολογούσαν την κατάληξη του επεισοδίου. Καλά της έκανε της Γαρυφαλλιάς. Ήταν μία δίκαιη πράξη του παλικαριού, το οποίο τελικά βρισκόταν και σε άμυνα.

Είναι δυνατόν άνθρωπος να αντιμετωπίζει με τέτοιο τρόπο άνθρωπο και προπαντός άντρας να αντιμετωπίζει έτσι γυναίκα; Και βέβαια είναι δυνατόν, εάν η γυναίκα είναι η Γαρυφαλλιά ή άλλες που συμπεριφέρονται σαν τη Γαρυφαλλιά. Καλά λοιπόν της έκανε της Γαρυφαλλιάς και όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου ας πιει ξύδι. Καλά της έκανε της Γαρυφαλλιάς (Λιάνας) Κανέλλη, ο Ηλίας που σήμερα γιορτάζει και με την ευκαιρία να του ευχηθώ χρόνια πολλά!

Ραφαήλ Βασιλειάδης

ΥΓ1. Η παραπάνω άποψη δυστυχώς δεν ήταν η άποψη μιας μικρής μειοψηφίας, αλλά ακούστηκε από αρκετούς. Όλοι ακούσαμε κάποιον ή κάποιους τις ημέρες που ακολούθησαν τον ξυλοδαρμό της Κανέλλη να λένε τέτοια πράγματα. Η Κανέλλη ξυλοκοπήθηκε σε δημόσια θέα και κάποιοι αρκετοί χειροκρότησαν τον ξυλοδαρμό της, ενώ σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και φωνάζουν για γυναικοκτονία μιας άλλης Γαρυφαλλιάς. Αλήθεια, ξέρει κανείς εάν επιβλήθηκε κάποια ποινή στον Κασιδιάρη για εκείνον το δημόσιο και σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ξυλοδαρμό; Γιατί λοιπόν ένας ξυλοδαρμός γυναίκας σε δημόσια θέα που δεν τιμωρείται αυστηρά, να μην ανοίξει το δρόμο για ξυλοδαρμούς γυναικών ή και δολοφονίες όταν κανένας δεν βλέπει;

ΥΓ2. Είναι άνανδρο και αλήτικο να σηκώνουμε το χέρι σε γυναίκα αν αυτή είναι η Γαρυφαλλιά από τη Φολέγανδρο ή η Καρολάιν από τη Σκόπελο. Αν είναι η Γαρυφαλλιά η Κανέλλη τότε το να σηκώσουμε χέρι απάνω της μπορεί να είναι και μεγάλο κατόρθωμα και πολλοί να φωνάξουν «ν’ αγιάσει το χέρι αυτού που την έδειρε»! Αυτά τα άλλα μέτρα και άλλα σταθμά καθώς και οι εκπτώσεις ανάλογα με το ποια θα είναι η γυναίκα που θα ξυλοκοπηθεί, ήταν τελικά που έπαιξαν σοβαρό ρόλο στο θάνατο της Γαρυφαλλιάς και της Καρολάιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ