Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑπάντηση του Παναγιώτη Φωτιάδη στην καταγγελία οκτώ Κοινοτικών Συμβούλων του Ευόσμου

Απάντηση του Παναγιώτη Φωτιάδη στην καταγγελία οκτώ Κοινοτικών Συμβούλων του Ευόσμου

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου Παναγιώτης Φωτιάδης απάντησε πριν από λίγο με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook στην καταγγελία οκτώ Κοινοτικών Συμβούλων. Παραθέτουμε την απάντηση του κυρίου Φωτιάδη:
«Δεν έπεσα από τα σύννεφα, η αληθεια είναι, αυτή την φορά, για δύο λόγους: πρώτον γιατί κατά την διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης τοπικός σύμβουλος με προειδοποίησε ότι αύριο θα με βγάλει στα κανάλια και δεύτερον εάν δεν έχω χάσει το μέτρημα πρέπει να είναι η 4η-5η καταγγελία. Σας κοινοποιώ την καταγγελία και απαντώ, όχι για να απολογηθώ, αλλά για να δηλώσω ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Οι καταγγελίες για εμένα είναι ένας έμμεσος τρόπος να εμποδίσεις κάποιον να προσπαθήσει για την υλοποίηση , στο μετρό που επιτρέπει ο θεσμός της Κοινότητας, πραγμάτων για το καλό της τοπικής κοινωνίας. Προσωπικά, θα συνεχίσω (δεν ξέρω αν το κάνω καλά ή όχι, θα το κρίνουνε άλλοι αυτό) να επενδύω τον χρόνο μου στην επίτευξη των στόχων και όχι στις καταγγελίες, απειλές κτλ.
Για την ουσία των καταγγελιων: 1. Όταν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση του μοναδικού θέματος (μετά από 40λεπτα) μέσω τηλεδιάσκεψης και είμαστε ηδη στο στάδιο όπου έχουν ψηφισει εννιά από τους 10 παρόντες συμβούλους, ενημερώθηκα από τοπικό σύμβουλο ότι έχει έρθει σύμβουλος που θέλει να ψηφίσει δια ζώσης. Ενημέρωσα το σώμα ότι μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και λίγο πριν την λήξη της ψηφοφορίας δεν είναι μπορεί να συμμετέχει στην ψηφοφορία. Η συγκεκριμένη σύμβουλος ουδέποτε βέβαια ενημέρωσε τον Πρόεδρο τηλεφωνικά ή με μήνυμα ότι θα έρθει δια ζώσης να συμμετέχει.
2. Ο Πρόεδρος συγκαλεί τα συμβούλια με πρόσκληση που στέλνει στους συμβούλους 3 εργάσιμες μέρες πριν την συνεδρίαση.
3/4. Στις συνεδριάσεις όλοι οι σύμβουλοι έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν τις θέσεις τους. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος είναι στην δυσάρεστη θέση να επαναφέρει στην τάξη συμβούλους που δεν ακολουθούν τους κανόνες και δυσχεραίνουν την ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών. Τι να κάνουμε η διαδικτυακή συνεδρίαση δεν μπορεί να εξελιχτεί σε τηλεοπτικό show με τηλεπαραθυρα.
5. Ο καθένας έχει δικαίωμα να ασκεί αντιπολίτευση. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός των δημοκρατικών θεσμών, να ακούγονται όλες οι απόψεις των συμβούλων και να ασκείται και σκληρή κριτική. Άλλο όμως σκληρή κριτική και άλλο απειλές και προσβολές στο πρόσωπο αλλού συναδέλφου.
6. Σεβαστή η άποψη αυτή. Πιθανώς να φταίει το νοητικό μου επιπεδο;
Στην κοινοποίηση αυτή τα σχόλια θα είναι απενεργοποιημενα, γιατί δεν θα αφιερώσω άλλο χρόνο ούτε θα ταλαιπώρησω τους συνδημότες και φίλους μου σε μια ανούσια και άσκοπη αντιπαράθεση. Αν κάποιο μέσο θεωρεί ότι για την σωστή ενημέρωση του κοινού πρέπει να υπάρχει η απάντηση του Προέδρου, μπορεί να αναδημοσιευσει την κοινοποίηση αυτή.
Υ. Γ.1: Οταν υπογράφουμε ένα κοινό κείμενο, τουλάχιστον σεβόμαστε την σειρά με την οποία οι σύμβουλοι έχουν εκλεγεί από τους συμπολίτες μας.
Υ.Γ.2: Σημερα είναι μεγάλη γιορτή του Προφήτη Ηλία, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμένα γιατί γιορτάζουν πολλά αγαπημένα μου πρόσωπα. Εύχομαι ο Προφήτης Ηλίας να μας φωτίζει!»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ