Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ: Ακόμα δύο (2) χρόνια καθυστερήσεων... Θα γίνουν τέσσερα (4);»

«ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ: Ακόμα δύο (2) χρόνια καθυστερήσεων… Θα γίνουν τέσσερα (4);»

Την παρακάτω ανάρτηση με τίτλο «ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ: Ακόμα δύο (2) χρόνια καθυστερήσεων… Θα γίνουν τέσσερα (4);» έκανε πριν από λίγο ο δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Μπαλτάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Φτάσαμε στο μέσο της θητείας των διοικήσεων στους Δήμους! Αν και η επόμενη διετία είναι όπως η πρώτη στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου τότε :

• Θα είναι μια τετραετία που δεν θα έχουν γίνει ούτε τα ελάχιστα στα ΕΛΠΕ προκειμένου να μειωθεί η περιβαλλοντική ρύπανση και ιδιαίτερα η δυσοσμία. (Το μόνο που θα μείνει θα είναι η “συνεργασία” του Δήμου με αποδοχή χορηγιών από τα ΕΛΠΕ).
• Θα είναι μια τετραετία που θα γράψει μηδενικό έργο στον σχεδιασμό για ανέγερση σχολείων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Ειδικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο), ώστε να μειωθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.
• Θα είναι μια τετραετία κατά την οποία κανένα μεγάλο έργο δεν θα έχει γίνει. Ούτε το κολυμβητήριο και το γήπεδο πάνω από την περιφερειακή, ούτε πάρκα, ούτε υπόγειο πάρκινγκ (πλησίον της πλατείας Ευόσμου με ανάπλαση πρασίνου στον χώρο που λειτουργεί σαν πάρκινγκ και άνοιγμα του πάρκινγκ στο Κορδελιό), ούτε αναπλάσεις δρόμων με «πράσινα» πεζοδρόμια και κατάλληλο αισθητικά ηλεκτροφωτισμό (πλην ασφαλτοστρώσεων).
• Θα είναι μια τετραετία που Μετρό, έστω ως ξεκίνημα, δεν θα δουν οι κάτοικοι του Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου. Και κόπηκε η επέκτασή του Δυτικά από τη Ν.Δ. και οι διοικήσεις των Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης …δε μιλούν!
• Θα είναι μια τετραετία που δεν θα ευοδωθεί κανένα σχέδιο για το δυτικό παραλιακό μέτωπο με τη συμμετοχή και του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
• Θα είναι μια τετραετία κατά την οποία ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος στη βόρεια Ελλάδα μετά της Θεσσαλονίκης, θα παραμένει ο μόνος δήμος στο πολεοδομικό συγκρότημα χωρίς υπαίθριο θέατρο, χωρίς μεγάλο πάρκο πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, καθώς κανένας ελεύθερος χώρος πρασίνου δεν θα έχει προστεθεί. ( π.χ. για το στρατόπεδο Ζιάκα δεν θα έχει γίνει καμια ενέργεια διεκδίκησης και αξιοποίησης από τον Δήμο, αλλά και για τα 35 στρέμματα που ήταν χαρακτηρισμένα για πράσινο θα οριστικοποιηθεί αυτό που έγινε από προηγούμενες διοικήσεις! Να χαθούν υπερ της ΔΕΗ!
• Θα είναι ακόμα μια τετραετία που η οδός Ιπποδρομίου θα παραμένει στα χαρτιά και κλειστή, με ολόκληρη περιοχή αντί για δρόμο που θα είναι ανάσα και διέξοδος, να έχει για πρόσοψη το τείχος και τον φράχτη του στρατοπέδου Παπακυριαζή.
• Θα είναι μια τετραετία που η κεντρική πλατεία Ευόσμου θα παραμείνει ως χώρος τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων εστίασης χωρίς καμιά ανάπλαση. (Η πρόταση να παραδειγματιστούμε από την πλατεία Εμπορίου και την πλατεία Χρηματιστηρίου και να υπάρξει ένας συνδυασμός ξύλου, πράσινου και λειτουργικού πολύχρωμου σιντριβανιού θεωρήθηκε πέρα από τα ….δεδομένα του Δήμου μας!
• Θα είναι μια τετραετία όπου οι αντίστοιχοι χώροι, πλατείες και πεζόδρομος στο Ελευθέριο Κορδελιό να παραμένουν για 20 χρόνια ως έχουν , χωρίς τις απαιτούμενες αλλαγές για αναβάθμιση. (π.χ. σιντριβάνι στην πλατεία Ελευθερίας στο Κορδελιό, περισσότερο πρασίνισμα και λουλούδια στον πεζόδρομο).
• Θα είναι ακόμα μια τετραετία που γειτονιές του Δήμου, όπως η Διαλογή θα παραμένουν …ξεχασμένες , χωρίς πχ την ανάπλαση συνολικά του δρόμου που συνδέει την περιοχή με τον υπόλοιπο Δήμο με δεντροφύτευση -λουλούδια και καλαίσθητο φωτισμό , αλλά και χωρίς παρεμβάσεις μέσα στον οικισμό! Στα ίδια περίπου και 5η συνοικία, να παραμένει σαν να μην είναι μέρος του Δήμου.
• Θα είναι ακόμα μια τετραετία που η εγκατάλειψη του Πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στο Κορδελιό θα συνεχίζεται χωρίς καμιά πρόνοια για ανάπλαση του χώρου αυτού.
• Θα είναι ακόμα μια τετραετία που διάνοιξη δρόμων με τις απαραίτητες αποζημιώσεις δεν θα γίνεται, αλλά θα παραμένει στάσιμη.
• Ευελπιστώ ότι δεν θα είναι η τετραετία που το ΘΕΠΑΝ θα χαθεί οριστικά από τον Δήμο ως χώρος ιδιόκτητος. Σε κάθε περίπτωση, παρά τις χρόνιες ευθύνες και “λάθη” των διοικήσεων, το δίκαιο θα το διεκδικήσουμε από την ελληνική δικαιοσύνη, δεν καθίσαμε και δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα ” τα χέρια.
Για όλα τα παραπάνω και για πολλά άλλα που δεν αναφέρονται γίνεται και κριτική από δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν στις διοικήσεις του Δήμου για πολλά έτη! Είναι φανερό ότι τουλάχιστον θα πρέπει να περνούν δυο θητείες σε διοικήσεις και στην τρίτη- τέταρτη κάτι να γίνει και αν γίνει. Εκτός και αν τα πράγματα αλλάξουν και ξαναπιαστεί το νήμα διοικήσεων (αγώνων, διεκδικήσεων, οράματος, προγραμματισμού και αποτελέσματος) που αναμόρφωσαν με μεγάλα αναγκαία και πρωτοπόρα έργα για την εποχή, τον Εύοσμο και το Ελευθέριο Κορδελιό…πολλές δεκαετίες πριν!»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ