Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑντί να κάνουν νέα τμήματα στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, θα κάνουν κλήρωση!

Αντί να κάνουν νέα τμήματα στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, θα κάνουν κλήρωση!

Απαράδεκτα πράγματα συμβαίνουν στον τομέα της παιδείας. Αύριο στο Β΄ ΕΠΑΛ Ευόσμου θα γίνει κλήρωση για την επιλογή των μαθητών της Α΄ Λυκείου, αφού οι θέσεις είναι λιγότερες από τον αριθμό των μαθητών που αιτούνται να πάνε στο συγκεκριμένο σχολείο.

Τι έχει το συγκεκριμένο σχολείο και έχει τόση ζήτηση; Έχει ειδικότητες που έχουν ζήτηση. Και αντί η πολιτεία να δημιουργήσει κι άλλα τμήματα είτε στο Β΄ ΕΠΑΛ είτε στο Α΄ ΕΠΑΛ Ευόσμου με τέτοιες ειδικότητες, κάνει κλήρωση λες και η παιδεία είναι τζόκερ.

Αντί η πολιτεία να κάνει νέα τμήματα, αντί να κάνει νέα σχολεία, αντί να κάνει νέες αίθουσες διδασκαλίας και νέα εργαστήρια, κάνει κληρώσεις. Η πολιτεία προσπαθεί να μετατρέψει και την παιδεία σε κληρωτίδα, όπου θα υπάρχει θέση για τον πιο τυχερό.

Γονείς, μαθητές, καθηγητές και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πρέπει να απαιτήσουν νέα τμήματα με τις ειδικότητες που έχουν ζήτηση και πρέπει να αποτρέψουν την προσπάθεια να γίνει το μέλλον των παιδιών μπαλάκι σε μια κληρωτίδα σαν να πρόκειται για ΛΟΤΤΟ!

Που θα πάνε αυτά τα παιδιά που δεν θα κερδίσουν στην κλήρωση; Ας πάνε όπου θέλουνε; Τι τη νοιάζει την πολιτεία; Ας πάνε σε άλλη ειδικότητα; Ας βρούνε ένα ΕΠΑΛ που να έχει τέτοια ειδικότητα σε μια άλλη περιοχή, σε μια άλλη πόλη, σε μια άλλη χώρα; Είναι παιδαγωγική αντίληψη αυτά;

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ