Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠαγίδα θανάτου για τους πεζούς οι αποχρωματισμένες διαβάσεις

Παγίδα θανάτου για τους πεζούς οι αποχρωματισμένες διαβάσεις

Η 7χρονη, η οποία έχασε τη ζωή της στη Νίκαια την προηγούμενη εβδομάδα όταν παρασύρθηκε από φορτηγό, κινούνταν μαζί με τη 12χρονη ξαδέλφη της, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, και την θεία της πάνω σε αποχρωματισμένη διάβαση πεζών! Αυτό μεταδίδουν Μέσα Ενημέρωσης. Την ώρα που η θεία της 7χρονης με τα δυο παιδιά διέσχιζαν τη διάβαση, αυτοκίνητα είχαν καταλάβει τη διάβαση πεζών. Πραγματογνώμονες τροχαίων ατυχημάτων λένε ότι η διάβαση είναι εγκληματικά επικίνδυνη, είναι μια παγίδα θανάτου για τους πεζούς επειδή οι άσπρες διαγραμμίσεις έχουν εξαφανιστεί και ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις αποχρωτισμένες διαβάσεις, οι οποίες είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε δεν είναι από τη Νίκαια και από τη διάβαση που συνέβη το θανατηφόρο ατύχημα. Είναι από την κεντρικότατη διάβαση της Μαιάνδρου στη διασταύρωση με την 25ης Μαρτίου και τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί. Σε μία κεντρικότατη και πολυσύχναστη διάβαση του δήμου, το μόνο που θυμίζει ότι υπάρχει διάβαση είναι οι πινακίδες.

Αχνοφαίνονται επίσης οι πρώτες γραμμές της διάβασης. Το συγκεκριμένο σημείο είναι επικινδυνότατο καθώς οι οδηγοί σπανίως σταματούν και υπάρχουν περιπτώσεις που αν δούνε πεζό να διασχίζει το δρόμο αντί να πατήσουν φρένο, πατούν γκάζι.

Για τη διάβαση που βρίσκεται επί της 25ης Μαρτίου στη διασταύρωση με τη Μαιάνδρου δεν υπάρχει ούτε πινακίδα. Αχνοφαίνονται κι εκεί κάποια σημεία της διαγράμμισης της διάβασης. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει Νηπιαγωγείο.

Οι αποχρωματισμένες διαβάσεις είναι παγίδες θανάτου για τους πεζούς γι’ αυτό ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πρέπει να φροντίσει να χρωματιστούν άμεσα. Λίγες ημέρες μετά το θανατηφόρο ατύχημα στη Νίκαια, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα έπρεπε να έχει θορυβηθεί και τουλάχιστον οι κεντρικές διαβάσεις θα έπρεπε να είχαν ήδη χρωματιστεί, με προγραμματισμό για να χρωματιστούν άμεσα όλες οι διαβάσεις του δήμου.

Στις 7 Ιουλίου 2021, μία ημέρα πριν το θανατηφόρο ατύχημα στη Νίκαια, η «Αγκίδα» έγραψε για τις αποχρωματισμένες διαβάσεις του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και για την ανάγκη να χρωματιστούν άμεσα.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ