Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜέσα στο καλοκαίρι η Δημοπράτηση του Έργου της ανέγερσης του 25ου Δημοτικού...

Μέσα στο καλοκαίρι η Δημοπράτηση του Έργου της ανέγερσης του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Σε τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την ανέγερση του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου άνωθεν του περιφερειακού, δίνοντας “ανάσα” στο πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει η μαθητική κοινότητα της νεόδμητης αυτής περιοχής.

Το έργο – το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με συνολικό προϋπολογισμό 5.680.000€σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του Ιουλίου, με  το Υπουργείο να έχει ήδη ξεκινήσει τη σύνταξη του αναλυτικού προϋπολογισμού και των τευχών δημοπράτησης. Παράλληλα ελέγχεται η αρχιτεκτονική μελέτη για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι κατασκευαστικές εργασίες.

            Την ικανοποίησή του για τη θετική αυτή εξέλιξη, η οποία δίνει το “πράσινο φως” για την άμεση έναρξη του ζωτικού αυτού έργου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός. “Βρισκόμαστε προ των πυλών για την έναρξη κατασκευής μιας νέας και σύγχρονης σχολικής μονάδας, η οποία θα αποτελέσει πρότυπο, ανακουφίζοντας το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης που στερεί από τα παιδιά της περιοχής άνωθεν του περιφερειακού το δικαίωμα για ένα αξιοπρεπές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον” τόνισε ο κ. Μανδαλιανός και πρόσθεσε: “Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Βόρειας Ελλάδας δεν λύνεται με την ανέγερση ενός μόνο σχολικού συγκροτήματος. Η Διοίκησή μας δίνει το δικό της αγώνα προκειμένου επιτέλους να δρομολογηθούν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις νέα έργα σχολικής στέγης που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλές δεκαετίες ο Δήμος μας”.

            “Κυνηγούσαμε εδώ και χρόνια το έργο για το 25ο Δημοτικό Σχολείο. Προηγούμενες διοικήσεις βοήθησαν στο να βάλουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτόν τον αγώνα. Πλέον τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και περιμένουμε να δούμε την υλοποίησή του έργου, που θα αποτελέσει μια ανάσα για τη σχολική στέγη στο Δήμο μας, ειδικά Άνωθεν του Περιφερειακού όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη” επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νέστορας Λαφαζανίδης.

            Δίνοντας ιδιαίτερα βαρύτητα στην περιοχή Άνωθεν του Περιφερειακού, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου εντείνει τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις του, ενισχύοντας το νεόδμητο οικισμό με νέα σχολεία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσω  ΣΔΙΤ  η ανέγερση του 4ου Λυκείου, του 7ου Γυμνασίου και του Ειδικού Σχολείου (ΕΕΕΕΚ),  ενώ σε θετικό κλίμα έγιναν συζητήσεις με τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) για τη δημιουργία του 26ου Δημοτικού Σχολείου, στην ίδια πάντα περιοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Σωτήρη Νικολαΐδη “μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμο και το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου που τώρα κατασκευάζεται, ξεπερνώντας τα εμπόδια που έβαλε η πανδημία το προηγούμενο διάστημα”.
Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ