Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠρέπει να πληρώνουν οι σύλλογοι για τους δημοτικούς χώρους;

Πρέπει να πληρώνουν οι σύλλογοι για τους δημοτικούς χώρους;

Εκ του ασφαλούς πολιτική δεν κάνει ο κύριος Ναθαναηλίδης, όπως τον κατηγόρησε ο κύριος Σταυρίδης, πρόεδρος της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κορδελιού Ευόσμου και δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης Μανδαλιανού, επειδή ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Ιουλίου 2021, ζήτησε να μην πληρώνουν οι σύλλογοι για τους δημοτικούς χώρους, αλλά ο δήμος να πληρώσει για τα λειτουργικά έξοδα των χώρων.

Εκ του ασφαλούς εμπόριο κάνει ο κύριος Σταυρίδης, ο οποίος είναι δάσκαλος, δημόσιος υπάλληλος, αλλά θέλει να παριστάνει τον μάνατζερ βάζοντας τους συλλόγους να πληρώσουν και μάλιστα υπερασπίζει πολύ μαχητικά την άποψή του. Ο κύριος Σταυρίδης δουλεύει για τον κρατικό μηχανισμό, αλλά θέλει να κάνει τον έμπορο με τον αθλητισμό και του πολιτισμό.

Όσον αφορά την ουσία της άποψης του κυρίου Σταυρίδη και άλλων ότι οι σύλλογοι παίρνουν συνδρομή από τα μέλη τους, οπότε πρέπει να πληρώνουν στο δήμο για τα λειτουργικά έξοδα των χώρων που χρησιμοποιούν, η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Όπως ο κύριος Σταυρίδης και ο κάθε δάσκαλος στο δημόσιο πληρώνεται και πρέπει να πληρώνεται, έτσι πρέπει να πληρώνονται και οι δάσκαλοι στους συλλόγους, γι’ αυτό οι σύλλογοι έχουν συνδρομή. Εκτός κι αν ο κύριος Σταυρίδης πιστεύει ότι οι δάσκαλοι των συλλόγων πρέπει να ζουν με αέρα κοπανιστό.

Οι σύλλογοι καλύπτουν τα κενά του κράτους. Οι σύλλογοι υπάρχουν επειδή δεν καλύπτει το κράτος τις δραστηριότητες που θα έπρεπε να καλύψει. Για να λειτουργήσουν οι σύλλογοι δουλεύουν πολλοί άνθρωποι εθελοντικά. Ακόμα και δάσκαλοι δουλεύουν εθελοντικά, αλλά ο εθελοντισμός των δασκάλων πρέπει να έχει όρια. Κανονικά αυτές οι δραστηριότητες θα έπρεπε να γίνονται με κρατική μέριμνα και οι δάσκαλοι να αμείβονται από το κράτος, όπως αμείβεται ο κύριος Σταυρίδης. Επειδή όμως δεν κάνει τις δράσεις το κράτος και τις κάνουν σύλλογοι, δεν σημαίνει ότι οι δάσκαλοί τους δεν πρέπει να πληρώνονται ή τουλάχιστον να παίρνουν κάποια λίγα χρήματα σε σχέση με την προσφορά τους.

Ουσιαστικά η υποχρέωση των συλλόγων να πληρώνουν για τα έξοδα των δημοτικών χώρων που χρησιμοποιούν, μετακυλίεται στα μέλη τους μέσω της αύξησης της συνδρομής. Αντί δηλαδή να παρέχει το κράτος δωρεάν αυτές τις δραστηριότητες, κάνει ότι μπορεί για να τις ακριβαίνει. Όσον αφορά τη μόνιμη επωδό ότι ο δήμος και οι Σχολικές Επιτροπές δεν έχουν χρήματα, αυτό που ξεχνάει ο κύριος Σταυρίδης είναι ότι το κράτος παρανόμως δεν απέδωσε στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ στις καλές προ μνημονίων εποχές! Αν δεν έχει λεφτά ο δήμος ας διεκδικήσει ο κύριος Σταυρίδης εκείνα τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ