Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣήμερα Τετάρτη 7/7 Θέατρο Σκιών & Κινηματογράφος

Σήμερα Τετάρτη 7/7 Θέατρο Σκιών & Κινηματογράφος

Σε πλήρη εξέλιξη και με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 5ου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Εκδηλώσεων  που οργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, προσφέροντας δωρεάν εναλλακτικές προτάσεις  ψυχαγωγίας στους μικρούς και μεγάλους δημότες  που παραμένουν στην πόλη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουλίου, στις 21.00:

– στο 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ οι μικροί και μεγάλοι δημότες μας θα διασκεδάσουν, θα γελάσουν αλλά και θα προβληματισθούν με τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ο οποίος συνεχίζει να μαγεύει και να ψυχαγωγεί μέχρι σήμερα μικρούς και μεγάλους.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Θέατρο Σκιών «Ο καπετάν Κίσσας και το φάντασμα του σαραγιού»

Στην καραγκιοζούπολη έχει παρουσιαστεί ένα παράξενο φαινόμενο, ένας κουκουλοφόρος που τρομοκρατεί τους κατοίκους. Ο Καραγκιόζης ανακαλύπτει ότι αυτό το “Φάντασμα”, διαλέγει και επιτίθεται μόνο σε Έλληνες. Ο λαϊκός μας ήρωας καλεί τον αρχικαπετάνιο της περιοχής Καπετάν Κίσσα και μετά από σκληρή μάχη, σκοτώνει το φάντασμα, που όπως αποκαλύπτεται, ήταν ο γιος του Πασά.

 Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος, σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή

– στο 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

Προβολή της παιδικής ταινίας: «Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το μαγικό διαμάντι»

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Σύμφωνα με τον θρύλο, το Μαγικό Διαμάντι εκπληρώνει τις ευχές του κατόχου του κάθε φορά που έχει πανσέληνο. Ο κακόβουλος πρίγκιπας της ζούγκλας Μάγκα Καν και η δαιμόνια βασίλισσα του Σιρίμα το έχουν επιτέλους αποκτήσει. Όμως, πριν η σελήνη γεμίσει, ο μικρούλης Μάρκο κλέβει το διαμάντι. Τυφλός από θυμό ο Μάγκα Καν εξαπολύει τους στρατιώτες-πίθηκους του για να εντοπίσουν τον νεαρό ληστή. Ο χαλαρός Πίνκι, εντωμεταξύ, ζει ήρεμα σε ένα χωριό, ενώ η Βερόνικα βαριέται και ονειρεύεται περιπέτειες. Το όνειρο της θα εκπληρωθεί, όταν ο Πειρατής Μαυροδόντης κάνει την εμφάνιση του, αναζητώντας το διαμάντι για να γεμίσει τα σεντούκια του χρυσό και πολύτιμα πετράδια. Ο Πίνκι και η Βερόνικα θα βρεθούν εν πλω μαζί του σε μία αναπάντεχη περιπέτεια προς αναζήτηση του Μαγικού Διαμαντιού.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται  με την πιστή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας του Υπουργείου Πολιτισμού κατά της πανδημίας,

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ