Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔωρεά 311 νέων βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου

Δωρεά 311 νέων βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου

«όταν η μνήμη … συναντά την γνώση»

Σημείο συνάντησης «της μνήμης και της γνώσης»  έγινε σήμερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου, παραλαμβάνοντας με ιδιαίτερη συγκίνηση και έκδηλη χαρμολύπη από τον κ. Πασχάλη Σαββαίδη 311 καινούργια βιβλία  Ελλήνων συγγραφέων, εις μνήμη της συζύγου του.

Η αείμνηστη Μαρία Δερμάνη αν και Κοινωνική Λειτουργός άσκησε για περισσότερο από 25 χρόνια  με ζήλο και παραδειγματική ευθύνη και ενσυναίσθηση το επάγγελμα της βοηθού Φαρμακείου, ενώ από μικρή ήταν λάτρης του βιβλίου, αγαπούσε το διάβασμα και πρόσεχε πολύ τα βιβλία. Μεγαλώνοντας έγινε οπαδός της διάδοσης της φιλαναγνωσίας και ένθερμη υποστηρίκτρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου. Στο τέλος της ζωής της άφησε ως ύστατη επιθυμία της,  την ΔΩΡΕΑ 311 νέων βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου, την οποία αγαπούσε πολύ, επισκέπτονταν συχνά, μιλούσε πάντα με πολύ ωραία λόγια για την λειτουργία της και παρακινούσε τον κόσμο και ειδικά τα παιδιά  να διαβάζουν για να μαθαίνουν καινούργια πράγματα και να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σωτήρης Νικολαίδης συλλυπήθηκε και ευχαρίστησε τον κ. Πασχάλη Σαββαίδη, για την ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά βιβλίων, η οποία  κατατάσσεται στις μεγαλύτερες δωρεές δημοτών μας, τονίζοντας ότι τα 311  βιβλία θα σφραγισθούν με ειδική επιγραφή, εις μνήμη της αείμνηστης φιλαναγνώστριας συνδημότισσας μας Μαρίας Δερμάνη. Με τον τρόπο αυτό η μνήμη της θα είναι «αιωνία», η επιθυμία της «ζωντανή» και η γνώση μεταδοτική, όπως είναι και η γνώση κη μάθηση, που τόσο πολύ και η ίδια αγαπούσε.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ