Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

«ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Την παρακάτω ανακοίνωση με τίτλο «ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», με την οποία καλεί σε κινητοποίηση στην πλατεία Λευκού Πύργου σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου στις 19:30 το απόγευμα, εξέδωσε η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

«Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ δεν είναι απλά εκτός πραγματικότητας. Κάνουν πολιτική επιλογή να συνεχίσουν στον δρόμο της υλοποίησης μιας πολιτικής που έχει απορριφθεί συντριπτικά από τον εκπαιδευτικό κόσμο. Ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία, μετά από όσα έχουν τραβήξει γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, το Υπουργείο, συνεχίζει να δίνει καταστροφικά χτυπήματα στην εκπαίδευση, αδιαφορώντας για τη μορφωτική, ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μαθητές, αδιαφορώντας για το ότι, εδώ και δυο χρόνια σχεδόν, οι γονείς είναι στα όριά τους!

Όπως και οι προηγούμενες  Κυβερνήσεις δεν πρωτοτυπείτε καθόλου, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές σας έχουμε πάρει χαμπάρι, δεν θα σας περάσει!!

 Μας φέρνετε την  κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών,  την παραπέρα μορφωτική υποβάθμιση και   τον ασφυκτικό έλεγχο  κατακαλόκαιρο με κλειστά σχολεία.

Η αυτονομημένη – αποκεντρωμένη σχολική μονάδα του νέου πολυνομοσχεδίου θα  έχει  διευθυντές–manager που θα αναζητούν χρηματοδοτήσεις και χορηγούς.

Ως  γονείς  γνωρίζουμε καλά  ότι πίσω από την “αποκέντρωση” και την “αυτονομία” κρύβεται η υποχρηματοδότηση που ουσιαστικά θα παραχωρεί τις υποδομές του  κάθε σχολείου  στους επιχειρηματίες για να «εξοικονομεί» πόρους, απαλλάσσοντας το κράτος από την υποχρέωση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της επιμόρφωσης

 Οι εξαγγελίες για το «πολλαπλό βιβλίο», ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για τη διαφοροποίηση του περιεχομένου της Εκπαίδευσης, αντί για σύγχρονα, ενιαία και παιδαγωγικά τεκμηριωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σας  δηλώνουμε  και  εδώ και  παντού  ότι δεν  θα  σας  αφήσουμε  να κατηγοριοποιήσετε  τα σχολεία μας  σε  καλά και κακά!!! Δεν θα  γίνουμε  εμείς  οι  γονείς  αλλά  ούτε και  οι  εκπαιδευτικοί χορηγοί για να απαλλαγείτε εσείς από τις ευθύνες σας .

Απαιτούμε τώρα θαρραλέα  αύξηση χρηματοδότησης  που  τον 21ο  αιώνα  είναι απαραίτητη, που  ξέρετε και τα  δίνετε  δεξιά και  αριστερά να  τα  δώσετε  για  τα παιδιά  μας, για εκσυγχρονισμό υποδομών, για δωρεάν μεταφορές για όλα τα παιδιά  για κάλυψη κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

             Η  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/7/2021  19:30 

         ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ                                                                                                                                                                                           μαζί   με  τους   Συλλόγους -Ενώσεις   τους  εκπαιδευτικούς  και  τους  μαθητές   μας ,  τους  μαζικούς  φορείς θα  εντείνουμε  τους  αγώνες για τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών μας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ