Τελευταία

  Πρόταση για διαβάσεις πεζών και φανάρια στην οδό Αριστοτέλους του Ευόσμου

  06-07-2021

  Την παρακάτω ανάρτηση με τίτλο «Οι αγώνες δίνονται στον δρόμο…» έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Κοινοτικός Σύμβουλος Ευόσμου Σωκράτης Πασχαρέλης:

  «Η οδός Αριστοτέλους είναι ένας απ’ τους κεντρικότερους και πολυσύχναστους δρόμους στον Εύοσμο, με πολύ μεγάλη ροή οχημάτων και πεζών και μας ενώνει με τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

  Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει μήκος 800m και σε κανένα σημείο δεν υπάρχουν διαβάσεις πεζών.

  Για τον λόγο αυτόν και σύμφωνα με το έγγραφο που μου έχει αποστείλει η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, έχουμε αρκετές παρασύρσεις πεζών.

  Πρόταση

   1)Να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες και να δημιουργηθούν διαβάσεις πεζών:

  α) Στην αρχή της οδού Αριστοτέλους (διασταύρωση Δενδροποτάμου) υπάρχουν σηματοδότες αλλά δεν υπάρχουν διαβάσεις πεζών (3 σημεία).

  β) Στο ύψος του Αθλητικού Πάρκου Ευόσμου να λειτουργήσουν οι φωτεινοί σηματοδότες και να δημιουργηθούν διαβάσεις πεζών.  Στο συγκεκριμένο σημείο θέλω να τονίσω την καθημερινή διέλευση παιδιών κατά τις πρωινές ώρες στο Δημοτικό σχολείο επί της οδού Μακεδονίας όπως επίσης και την διέλευση των παιδιών κατά τις απογευματινές ώρες στα δύο αθλητικά κέντρα (ποδόσφαιρο- τένις) .

  γ) Δημιουργία διάβασης πεζών επί των αριθμών 14-17, 47-40 και στο τέλος της οδού (διασταύρωση με Καραολή & Δημητρίου)

  2) Να ελεγχθούν και να αντικατασταθούν όλες οι πλάκες των πεζοδρομίων κατά μήκος της οδού οι οποίες έχουν σοβαρή φθορά.

  3) Να ελεγχθούν και να αντικατασταθούν οι οδηγοί όδευσης τυφλών και να γίνει σύσταση από την Δημοτική Αστυνομία στις επιχειρήσεις οι οποίες εμποδίζουν τις συγκεκριμένες λωρίδες.

  Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, πέρασε ομόφωνα την πρόταση!

  Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 10/2021».

  You must be logged in to post a comment Login