Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ γύρος της Ελλάδας με ποδήλατο μέσα από τους ποδηλατοδρόμους Κορδελιού Ευόσμου

Ο γύρος της Ελλάδας με ποδήλατο μέσα από τους ποδηλατοδρόμους Κορδελιού Ευόσμου

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου υποδέχτηκε στο δημαρχείο τον ποδηλάτη Παναγιώτη Μπαλολάκη, ο οποίος ξεκίνησε ποδηλατώντας από τα Χανιά της Κρήτης και σκοπεύει να κάνει το Γύρο της Ελλάδας σε 180 ημέρες, τιμώντας έτσι τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν πριν από 200 χρόνια για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι και τα Μέσα Ενημέρωσης του δήμου παρουσίασαν το γεγονός με μεγάλο ενθουσιασμό.

Αυτό που δεν έγραψαν τα Μέσα Ενημέρωσης του δήμου είναι ότι ο Παναγιώτης Μπαλολάκης, κάνοντας το γύρο του δήμου, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους ποδηλατόδρομους τους δήμου αλλά δεν θα τους χρησιμοποιήσει γιατί δεν υπάρχουν.

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου υπάρχουν, κυρίως άνωθεν τις περιφερειακής οδού, τεράστιοι δρόμοι στους οποίους θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι ώστε να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια όσοι θέλουν. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί κάτι παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ίσως και καλύτερο, αλλά όχι σε ευθεία γραμμή. Μάλλον αυτό θα μπορούσε να γίνει εύκολα. Θα ήταν μια καλή κίνηση της διοίκησης του δήμου. Έχει ακόμη κάτι παραπάνω από δυο χρόνια καιρό η διοίκηση του δήμου για να φτιάξει ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων, αν έχει τη βούληση, ώστε να μην εξαντλείται η δράση της σε ποδηλατάδες στους κανονικούς δρόμους μια φορά το χρόνο και σε υποδοχή ποδηλατών έξω από το δημαρχείο!

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ