Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟι «πράσινες διαδρομές» ας μη γίνουν «πράσινα άλογα»!

Οι «πράσινες διαδρομές» ας μη γίνουν «πράσινα άλογα»!

Με αφορμή τη διαφήμιση από τη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου της δημιουργίας «πράσινης διαδρομής» στο δήμο, ας εκφράσουμε την ευχή να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες και να μη δούμε «πράσινα άλογα» αντί για «πράσινες διαδρομές». Στο δήμο που δεν υπάρχει πάρκο της προκοπής, που το παρκάκι του ΘΕΠΑΝ μαζί με τα κτίριά του χαρίστηκε, εξαγγέλθηκαν «πράσινες διαδρομές»!

Καλά είναι να γίνουν οι «πράσινες διαδρομές» που εξαγγέλθηκαν και να μη γίνουν «πράσινα άλογα». Καλά είναι επίσης όμως ταυτόχρονα να δοθεί παραπάνω σημασία στα υπάρχοντα παρκάκια. Επιπλέον καλά είναι να κατασκευαστούν και οι κυκλικοί κόμβοι της 25ης Μαρτίου στον Εύοσμο, που σίγουρα φτιάχνονται πολύ πιο εύκολα από τις «πράσινες διαδρομές», ώστε να μη γίνονται συχνά ατυχήματα.

Κ. Τσ.

ΥΓ. Σκοπός της παραπάνω γραφής δεν είναι βέβαια να εξηγήσει αν η σωστή έκφραση είναι «πράσσειν άλογα» της οποίας η σημασία είναι το παράλογο ή «πράσινα άλογα», της οποίας η σημασία είναι το ανύπαρκτο. Υπάρχουν διάφορες γλωσσολογικές ερμηνείες γι’ αυτή τη φράση, τις οποίες όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αναζητήσει. Στη συγκεκριμένη γραφή ταιριάζει το «πράσινα άλογα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ