Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣε εξέλιξη η τοποθέτηση των 16 προκατασκευασμένων αιθουσών για την Προσχολική Αγωγή...

Σε εξέλιξη η τοποθέτηση των 16 προκατασκευασμένων αιθουσών για την Προσχολική Αγωγή στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ολοκληρώνεται μέσα στο επόμενο διάστημα η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών, οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, με τα τεχνικά συνεργεία να δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την εγκατάσταση του απαιτούμενου ηλεκτρολογικού  εξοπλισμού, των υποδομών και τη σύνδεση των  εγκαταστάσεων με τα δίκτυα  κοινής ωφέλειας.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των 9 από τις συνολικά 16 προκατασκευασμένες αίθουσες προσχολικής αγωγής και εντός του μήνα αναμένεται να τοποθετηθεί το σύνολο των εγκαταστάσεων. Ταυτόχρονα θα προχωρήσουν οι παρεμβάσεις για την περίφραξη και τη διαμόρφωση των χώρων, ώστε οι νέες σχολικές δομές να είναι πλήρως λειτουργικές.

Συγκεκριμένα οι 9 πρώτες αίθουσες τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:

  • Οδός Νυμφαίου με Τριών Ιεραρχών – 2 αίθουσες – θα στεγαστούν το 18ο και το 27ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου.
  • Οδός Ακρίτα- 2 αίθουσες – θα στεγαστούν το 8ο και το 32ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου.
  • Προέκταση οδού Νυμφαίου με Τσιμπουκτσάκη – 2 αίθουσες – θα στεγαστεί το 34ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου.
  • Οδός Εμμανουήλ Μπενή – 1 αίθουσα – θα στεγαστεί το 33ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου.
  • Οδός Σκρα με Μακεδονομάχων – 1 αίθουσα – θα στεγαστεί το 2ο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου Κορδελιού (εντός του αύλειου χώρου του 2ου Νηπιαγωγείου.)
  • Συμβολή των οδών Σκρα και Μακεδονομάχων – 1 αίθουσα – 2ο νηπιαγωγείο Ελευθερίου Κορδελιού (εντός του αύλειου χώρου)

Την ίδια ώρα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει παραλάβει το σύνολο του εξοπλισμού και των εποπτικών μέσων (γραφεία, έπιπλα, πίνακες ανακοινώσεων, παιχνίδια κλπ.) που θα τοποθετηθούν στις αίθουσες προσχολικής αγωγής με την ολοκλήρωση των εργασιών.

Οι νέες αίθουσες είναι εμβαδού 36 τ.μ. έκαστη (6×6μ.), πληρούν όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό, διαθέτοντας κλιματισμό, ενώ δεν υστερούν στο παραμικρό από τις συμβατικές σχολικές αίθουσες, τηρώντας κατ΄ ελάχιστο την εγκεκριμένη τεχνική προδιαγραφή των ΚΤΥΠ ΑΕ, σε ότι αφορά στα υλικά κατασκευής.

“Οι ανάγκες της σχολικής στέγης στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι τεράστιες και διαχρονικές. Ως νέα δημοτική αρχή κληθήκαμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δώσουμε λύσεις, ώστε η εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο.  Με εντατικές προσπάθειες και έχοντας να αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες σε αυτό το εξαιρετικό δύσκολο διάστημα της πανδημίας, προσπαθήσαμε με την προσωρινή λύση των προκατασκευασμένων αιθουσών να ξεπεράσουμε τον σκόπελο της έλλειψης σχολικών μονάδων, διασφαλίζοντας το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στις δομές προσχολικής εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά του Δήμου μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ