Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου με 3D ματιά...

Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου με 3D ματιά…

Κάθε χρόνο στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Ευόσμου -1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου και Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου διοργανώνεται εβδομάδα σταδιοδρομίας, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και των γονέων-κηδεμόνων τους για την οργάνωση και λειτουργία των σχολείων.
Με δεδομένο την αβεβαιότητα της φετινής χρονιάς όσο αφορά την δυνατότητα να επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκπαιδευτικής φύσης των μαθητών και επιπρόσθετα των συγκεντρώσεων, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της εικονικής περιήγησης και του βίντεο 360ο για να “ξεναγήσουν” στο σχολείο τους, τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και τους γονείς-κηδεμόνες τους.
Μαθητές της Α’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου στο πλαίσιο του μαθήματος “Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων” με τη χρήση μιας ειδικής κάμερας 360ο είχαν τη δυνατότητα να τραβήξουν βίντεο τους χώρους του σχολείου – περιβάλλοντα χώρο, χώρους γραφείων, αίθουσες – αλλά κυρίως τους χώρους των εργαστηρίων των τομέων που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά και αποτελούν την ιδιαιτερότητα του αναλυτικού προγράμματος του ΕΠΑΛ. Για τη βιντεοσκόπηση, οι μαθητές συνεργάστηκαν με εκπαιδευτικούς του σχολείου. Στην συνέχεια επεξεργάστηκαν τα παραπάνω βίντεο και τα τελικά προϊόντα είναι βίντεο όπου κάθε θεατής θα μπορεί να περιηγηθεί μέσα σε αυτά.
Σκοπός της υποδράσης ήταν η ανάδειξη των χώρων του σχολείου με μια μέθοδο πραγματικά διαδραστική, μέσω της οποίας κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να «περπατήσει εικονικά» μέσα στο σχολείο.
Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές έδειξαν πως σε μια εποχή που οι δράσεις τους περιορίζονται από την απαγόρευση επαφών, είναι εφικτό μέσα από την τεχνολογία κάθε δημιουργία τους να ταξιδέψει από το διπλανό σπίτι μέχρι την άκρη του κόσμου.
Η δράση αποτελεί μέρος του Σχεδίου Δράσης ΜΝΑΕ που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με τίτλο «Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου υιοθετεί και διαχέει τεχνολογίες και καινοτομίες».

Τα τελικά αποτελέσματα των βίντεο δίνονται στους παρακάτω συνδέσμους:

Χώροι σχολείου

Αύλιος χώρος

Χώροι γραφείων-Αίθουσες

Αυλή εργαστηρίων

Τομέας Μηχανολογίας:

Εργαστήριο Εφαρμοστήριο 

Εργαστήριο Συγκολλήσεις

Τεχνικός Οχημάτων:

Εργαστήριο Οχημάτων 

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού:

Εργαστήριο Ψυκτικών

Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου:

Εργαστήριο Θερμοϋδραυλικών

Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών:

Εργαστήριο CNC

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ