Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝΕΑΜήνυμα στις οικογένειες και ιδιαίτερα στους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις

Μήνυμα στις οικογένειες και ιδιαίτερα στους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας:

«Μήνυμα στις οικογένειες και ιδιαίτερα στους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Ομοσπονδία εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία σ’ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις!

Ευχόμαστε να προσέλθετε στις πανελλαδικές εξετάσεις με αισιοδοξία, δύναμη και οι ειδικές συνθήκες που προέκυψαν αυτή τη χρονιά με την πανδημία  να σας “οπλίσουν” με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα

Ήταν αποδεδειγμένα μια πολύ δύσκολη χρονιά με τον εγκλεισμό , τα κλειστά σχολεία και την τηλεκπαίδευση να δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση σε όλους.

Οι ευθύνες είναι πολλές και τα παιδιά μας από την πρώτη στιγμή βγήκαν νικητές από αυτή την μάχη, έδειξαν σε όλους μας τι σημαίνει διεκδίκηση, τι σημαίνει δίκιο, τι σημαίνει θέλουμε ανοιχτά σχολεία 

Χαιρετίζουμε τα παιδιά μας, που αντιμέτωποι με όλα τα προβλήματα, με άγχος και υπερπροσπάθεια εξασφάλισαν ό,τι καλύτερο μπόρεσαν για την τελική μάχη.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και στις εξετάσεις και στη ζωή που τους περιμένει.

Χαιρετίζουμε και τις οικογένειές τους που μαζί με όλα τα καθημερινά προβλήματα και το άγχος της σημερινής κατάστασης  έκαναν προσωπικές θυσίες και αντιπάλεψαν δυσκολίες για το μέλλον των παιδιών τους.

Ως γονείς  όμως επισημαίνουμε στους μαθητές μας ότι το σπουδαιότερο μάθημα ήδη το έμαθαν, το μάθημα της επιμονής, της προσπάθειας, της διεκδίκησης. Ο αγώνας για τη ζωή δεν αρχίζει και κυρίως δεν ολοκληρώνεται στις αγωνιώδεις μέρες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Φέτος μάλιστα που το υπουργείο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχοελία να παραμείνουν ανοιχτά προκαλώντας επιπλέον δυσκολίες, κούρασης και άγχους στους μαθητές.

Αγαπημένα μας παιδιά,  είτε περάσετε σε σχολή που σας ενδιαφέρει και το προσπαθείτε είτε όχι, να ξέρετε πως τη ζωή την καθορίζει η αγωνιστική και διεκδικητική στάση που θα ακολουθήσετε στην πορεία είτε ως φοιτητές είτε ως εργαζόμενοι. Και όχι ως ατομική υπόθεση, τους όρους της ζωής τούς καθορίζουν οι συλλογικοί αγώνες και η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας! Μαχητές στις εξετάσεις, μαχητές και στη ζωή, ότι και να γίνει…

Κάθε μάχη θέλει καθαρό μυαλό, επιμονή, υπομονή και ψηλά το κεφάλι.

Μην ξεχνάτε ότι τη ζωή και το μέλλον δεν θα σας τα χαρίσει κανείς, τα κατακτάτε μόνοι σας!!!

Καλή επιτυχία.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ