Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΒλακείες τα όσα είπε ο κύριος Μπαλτάς σχετικά με νέες μετρήσεις για...

Βλακείες τα όσα είπε ο κύριος Μπαλτάς σχετικά με νέες μετρήσεις για τη ρύπανση!

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 9ης Ιουνίου 2021 τα όσα πολιτικά είπε ο Θοδωρής Μπαλτάς, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Ζυγά, σχετικά με την προσπάθεια της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να φέρει μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για να διεξάγει νέες μετρήσεις για τη ρύπανση, ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός τα χαρακτήρισε βλακείες. Είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος ότι «δεν μπορώ να ακούω βλακείες»!

Ο κύριος Μπαλτάς φάνηκε ότι σε πρώτο χρόνο δεν άκουσε την κουβέντα του δημάρχου. Παρακάτω όμως στη συζήτηση ο κύριος Χατζηβρέττας, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε το συμβάν και παρατήρησε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν ζήτησε από τον δήμαρχο να ανακαλέσει. Όταν ο κύριος Μπαλτάς λίγο αργότερα ζήτησε το λόγο επί προσωπικού για την προσβολή που του έκανε ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναρωτιόταν ποιος τον πρόσβαλε. Ο κύριος Μπαλτάς με πολύ ευγενικό τρόπο ζήτησε από τον δήμαρχο να ανακαλέσει την κουβέντα του.

Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν είπε στον κύριο Μπαλτά ότι λέει βλακείες, παρόλο που υπάρχει το βίντεο. Ο κύριος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκρινε ότι δεν υπάρχει προσωπικό ζήτημα γιατί όπως είπε «έτσι κι αλλιώς ο κύριος δήμαρχος είναι ευγενικός από τη φύση του και δεν πρόκειται να προσβάλλει κανέναν».

Ο δήμαρχος επέμεινε ότι δεν είπε πως ο κύριος Μπαλτάς λέει βλακείες, αλλά ότι είπε πως ο κύριος Μπαλτάς λέει ασυναρτησίες. Μάλιστα ο κύριος δήμαρχος τόνισε ότι με αυτά που είπε ο κύριος Μπαλτάς θεωρεί αυτόν ηλίθιο! Ο κύριος Μπαλτάς ζήτησε ξανά από τον δήμαρχο να ζητήσει συγνώμη, κάτι που δεν έγινε αλλά αντίθετα ο κύριος δήμαρχος ανέβασε τον τόνο της φωνής τους απευθυνόμενο στο Θοδωρή Μπαλτά.

Ο κύριος Ρούμελης επέμεινε ότι δεν υπάρχει θέμα προσωπικού γιατί δεν προσβλήθηκε κανένας. Ο Θοδωρής Μπαλτάς παρενέβη και πάλι και ζήτησε από τον δήμαρχο να δει το βίντεο για να ακούσει τι ακριβώς του είπε. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πάλι δεν ζήτησε να ανακαλέσει ο δήμαρχος, αλλά ρώτησε τον κύριο Μπαλτά κάθε πότε θα παίρνει μόνος του το λόγο. Μάλιστα ο κύριος Ρούμελης έκρινε ότι αυτό που είπε ο δήμαρχος ήταν μια διαφωνία και δεν γίνεται κάθε φορά για τέτοια θέματα οι δημοτικοί σύμβουλοι να ζητάνε το λόγο. Και πάλι παρενέβη ο κύριος Χατζηβρέττας για να πει στον κύριο Ρούμελη ότι δεν θα δημιουργείτο όλο αυτό το θέμα αν είχε ζητήσει από τον δήμαρχο να ανακαλέσει, όταν είπε ότι λέει βλακείες ο κύριος Μπαλτάς και πάλι ο κύριος Ρούμελης απάντησε ότι ο κύριος δήμαρχος δεν είπε έτσι κι ας το άκουσαν όλοι και ας ακούγεται στο βίντεο.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης κύριος Σταυρίδης Γιώργος και ρώτησε τον κύριο Χατζηβρέττα αν είναι συνήγορος του κυρίου Μπαλτά! Όταν ο Γιώργος Χατζηβρέττας ρώτησε «ποιος είστε εσείς που πετάγεστε και δεν βλέπω ποιος είστε», ο κύριος Σταυρίδης του ζήτησε να μιλάει πιο όμορφα για το περί πετάγματος που ακούστηκε. Ενοχλήθηκε δηλαδή ο κύριος Σταυρίδης επειδή του είπε ο κύριος Χατζηβρέττας ότι πετάχτηκε.

Το θέμα δεν έκλεισε με την παρέμβαση του κυρίου Σταυρίδη γιατί ο κύριος Ρούμελης αποφάσισε να το κλείσει εκείνος λέγοντας ότι δεν υπάρχει προσωπικό ζήτημα επειδή κάποιος θίχτηκε ως πολιτική οντότητα.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ