Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΚιτρινισμός οι φωνές των κατοίκων του Κορδελιού για τη δυσοσμία…

Κιτρινισμός οι φωνές των κατοίκων του Κορδελιού για τη δυσοσμία…

Οι φωνές των κατοίκων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και κυρίως του Κορδελιού για τη δυσοσμία είναι κιτρινισμός. Γιατί; Επειδή καθημερινά αναρτούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δημοσιεύσεις για τη δυσοσμία στην περιοχή τους. Τι κάνουν οι κιτρινιστές κάτοικοι του Κορδελιού; Παίρνουν ένα γεγονός, που συμβαίνει μισή ή το πολύ μία ώρα την ημέρα και όχι κάθε μέρα, και το κάνουν το κυρίαρχο γεγονός της ημέρας ενώ υπάρχουν και άλλα γεγονότα, πιο σοβαρά, στα οποία θα μπορούσαν να αναφερθούν. Οι κάτοικοι του Κορδελιού δηλαδή υπερβάλλουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τη δυσοσμία προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να κερδίσουν αναγνώστες και like!

Κατά το λεξικό American Heritage, ο Κίτρινος Τύπος αναφέρεται στη μορφή δημοσιογραφίας που εκμεταλλεύεται, διαστρεβλώνει ή υπερβάλλει κάποια είδηση προκειμένου να προσελκύσει αναγνώστες δημιουργώντας εντυπώσεις. Στην περίπτωση βέβαια των κατοίκων του Κορδελιού δεν έχουμε να κάνουμε με Τύπο αλλά με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αφού όμως μιλάμε για δημοσιεύσεις, έστω και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε και κιτρινισμό. «Fake news» δεν μπορούμε να τις πούμε αφού μια μυρωδιά υπάρχει στην ατμόσφαιρα του Κορδελιού, αλλά σαφώς δεν έχει καμία σχέση με την ένταση που την παρουσιάζουν οι κάτοικοι του Κορδελιού!

Θα αναρωτηθεί κανείς τι σαχλαμάρες είναι όλα τα παραπάνω. Δεν είναι καθόλου σαχλαμάρες. Εάν χαρακτηρίζεται κιτρινισμός η επιμονή της «Αγκίδας» στη ρύπανση του περιβάλλοντος, στη δυσοσμία, στη χορηγία, στα όσα λένε τα στελέχη της διοίκησης του δήμου για τη δυσοσμία και τη χορηγία, τότε και οι αναρτήσεις των κατοίκων του Κορδελιού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σύντομα θα χαρακτηριστούν κιτρινισμός. Εκεί φτάσαμε. Αντί ορισμένοι να δώσουν εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί, θα μας πούνε και κιτρινιστές. Βέβαια είναι προτιμότερο να μας χαρακτηρίσουν κιτρινιστές κάποιοι τέτοιοι, παρά να μας χαρακτηρίσουν χειροκροτητές και απολογητές της δυσοσμίας οι κάτοικοι του δήμου.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ