Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΌσοι έχουν κάνει λάθη χρεώνοντας το δήμο Κορδελιού Ευόσμου πρέπει να παραιτηθούν

Όσοι έχουν κάνει λάθη χρεώνοντας το δήμο Κορδελιού Ευόσμου πρέπει να παραιτηθούν

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 9ης Ιουνίου 2021, ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών είπε και ξαναείπε ότι για την ιδιοκτησιακή κατάσταση των δημοτικών γηπέδων που βρίσκονται στο στρατόπεδο Παπακυριαζή ευθύνονται διαχρονικά όλες οι διοικήσεις, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλους και στον ίδιο του τον εαυτό. Με τον τρόπο αυτό ο κύριος Σωτηράκης θέλησε να παρουσιάσει ως λογικό και επιβεβλημένο το γεγονός ότι η διοίκηση θέλησε να δώσει στο κράτος 12.000 ευρώ ετήσιο ενοίκιο για τα γήπεδα παρά την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Οι διοικήσεις του δήμου από το 1990 θα έπρεπε να κατοχυρώσουν τη συγκεκριμένη έκταση στο δήμο αλλά δεν το έκαναν και είναι δεδομένες οι ευθύνες. Το ότι όμως δεν το έκαναν δεν δικαιολογεί τη στάση της σημερινής διοίκησης, η οποία αντί να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση, αντί να πιέσει τους τοπικούς βουλευτές για να βρεθεί λύση, αποφάσισε πως θα βγάζει από την τσέπη των δημοτών 12.000 ευρώ ετησίως και θα τα δίνει στο κράτος, επειδή το κράτος ζητάει βαρβάτα ενοίκια!

Η κουβέντα του κυρίου Σωτηράκη θύμισε εκείνο το αλήστου μνήμης Παγκαλικό «μαζί τα φάγαμε»! Μαζί τα φάγαμε, οπότε πληρώστε. Όλοι όσοι διοικήσαμε φταίμε, αλλά ας πληρώσει ο δήμος, δηλαδή οι πολίτες. Ο κύριος Σωτηράκης μάλιστα πίστεψε ότι αυτά που έλεγε ήταν πολύ σπουδαία επιχειρήματα και θα μπορούσε με αυτά να αλλάξει την άποψη της αντιπολίτευσης! Όποιος όμως παραδέχεται ότι έχει ευθύνες για λεφτά που χάνονται από την τσέπη των δημοτών παραιτείται και δεν κάνει τον τιμητή.

Ευτυχώς η αντιπολίτευση του δήμου δεν δέχτηκε να πληρωθούν αυτά τα 12.000 στο κράτος και κάλεσε τη διοίκηση σε κινητοποίηση και πίεση προς τους βουλευτές Θεσσαλονίκης έτσι ώστε ο χώρος να νοικιαστεί στο δήμο έναντι ελαχίστου τιμήματος ετησίως. Ας εκμεταλλευτεί η διοίκηση του δήμου τη στάση της αντιπολίτευσης και ας διαπραγματευτεί επιτέλους κάτι στα σοβαρά με την κεντρική εξουσία. Έχοντας τη συγκεκριμένη απόφαση στα χέρια της ας ζητήσει από την κεντρική εξουσία ακριβώς αυτό που πρότεινε η αντιπολίτευση: 1 ευρώ το χρόνο ενοίκιο κι όχι 12.000 ευρώ που δέχτηκε η διοίκηση και το παρουσίασε και ως νίκη.

Κιμ. Ο.

Διπλή ήττα της διοίκησης Μανδαλιανού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ