Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10/6/21»

«ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10/6/21»

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10/6/21

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΤΟ  ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  10:30πμ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ!

Απαιτούμε: 

    ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

    ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ!

    Εδώ και τώρα:

    Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, μείωση του εργάσιμου χρόνου, 7ώρο – 5νθήμερο – 35ώρο, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας. Να μην συγκροτηθούν αναπτυξιακοί οργανισμοί. Κάτω τα ξερά σας από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

    Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι

    Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν να μας πείσουν, με φαιδρότητες, ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι πολύ καλό και έρχεται να βάλει μία τάξη στα εργασιακά (!!) Λένε ψέματα.  

  Η αλήθεια είναι ότι το νομοσχέδιο προβλέπει 10ωρη εργασία, με απλήρωτες υπερωρίες, που μπορεί να φτάσει και τις 13 ώρες- σύμφωνα με την οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας- αυτό θα γίνεται, λένε, μετά από συμφωνία του εργαζόμενου με τον εργοδότη..αν δηλαδή δε συμφωνήσει ο εργαζόμενος, ο εργοδότης θα δεχτεί την απόφαση του, κι όλα καλά..ποιον πάνε να κοροϊδέψουν;; Όλοι γνωρίζουμε καλά τι θα γίνει αν ο εργαζόμενος αρνηθεί..

    Η αλήθεια είναι ότι αυξάνει τις νόμιμες ώρες υπερωρίες από 120 σε150 τον χρόνο, με παράλληλη μείωση της προσαύξησης στο μισθό από 60% σε 40%, ακόμα πιο φθηνό εργατικό δυναμικό  λοιπόν για τους εργοδότες.

     Η αλήθεια είναι ότι η κυριακάτικη αργία γίνεται “είδος προς εξαφάνιση”..

   Η αλήθεια είναι ότι στην ουσία καταργεί την επιθεώρηση εργασίας και την κάνει “ανεξάρτητη” αρχή. Πλέον το υπουργείο εργασίας δε φέρει καμία ευθύνη, για την ήδη υποστελεχωμένη και σε υπολειτουργία επιθεώρηση εργασίας.

  Η αλήθεια είναι ότι απελευθερώνει τις απολύσεις.. ακόμα και να κερδίσει ο απολυμένος εργαζόμενος στο δικαστήριο την επαναπρόσληψη του ο εργοδότης του μπορεί να τον ξεφορτωθεί δίνοντάς του μέχρι και τρία μηνιάτικα..(!!) 

    Η αλήθεια είναι ότι επεκτείνεται και νομιμοποιείται η τηλεργασία, έτσι μεγαλώνει η εντατικοποίηση της δουλειάς..και ξεχνάμε ποιος είναι ο εργάσιμος και  ποιος ο προσωπικός χρόνος..

    Η αλήθεια είναι ότι βάζει νέα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία. Η απεργία πλέον μετατρέπεται σε “συμβολική” πράξη.. Ορίζεται προσωπικό ασφαλείας που θα εργάζεται ώστε να υλοποιούνται το 1/3 των παρεχόμενων υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα και στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας..Πόσοι θα μπορούν να απεργούν δηλαδή; Ελάχιστοι. 

    Απαγορεύουν την περιφρούρηση της απεργίας, η οποία πια θα διώκεται ποινικά.

    Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελαν να συμμετέχει το 50% των μελών του σωματείου για να προκηρυχθεί απεργία, επιβάλει ηλεκτρονική ψηφοφορία με τα ίδια δεδομένα, διευκολύνει την απόλυση συνδικαλιστών που δεν σκύβουν το κεφάλι και φακελώνει σωματεία εντάσσοντας τα στο Γενικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων. Το φακέλωμα μας συνεχίζεται και με την επιβολή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για την ανάδειξη συνδικαλιστικών οργάνων.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι 

    Η αλήθεια είναι ότι αν δε ξεσηκωθούμε, ότι αντεργατικό  έχουν ήδη ψηφίσει ΌΛΕΣ οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,  σε συνδυασμό μ’ αυτό το έκτρωμα, θα είμαστε δέσμιοι των επιλογών τους.. Επιλογές που μας θέλουν στη γωνία, χωρίς λόγο, χωρίς δυνατότητα αντίδρασης.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!!

    Η προπαγάνδα τους δεν είναι αρκετή για να μας πείσουν..Είναι γεγονός ότι όλοι τους μας θέλουν να είμαστε ευέλικτοι, διαθέσιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή. Παράλληλα, τους ενοχλεί ο οργανωμένος αγώνας για αυτό και μας θέλουν αδύναμους μακριά από τα σωματεία και τα συνδικάτα, ώστε να μην διεκδικούμε να μην παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.

Δε θα τους κάνουμε την χάρη

Όλοι στους δρόμους ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

για να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο τερατούργημα!

Το μέλλον μας δεν είναι, η σύγχρονη σκλαβιά,

δουλειά με δικαιώματα, ζωή με ιδανικά

Το  Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ