«Στο αρχείο θα τεθεί η υπόθεση των 24 δημοτικών συμβούλων που στήριξαν την προσπάθεια μονιμοποίησης εργαζομένων»

0
10
TEST

Με τον παρακάτω τρόπο σχολίασε ο γνωστός δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης Βασίλης Σαρρηγιαννίδης την υπόθεση της κλήσης από τις δικαστικές αρχές 24 δημοτικών συμβούλων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου που στήριξαν την προσπάθεια μονιμοποίησης εργαζομένων του δήμου βεβαιώνοντας με τη ψήφο τους ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες:

«Από την στιγμή που η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου, δεν υφίσταται παράβαση. Η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο».

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αν θα τεθεί η υπόθεση στο αρχείο επειδή ακυρώθηκε η συγκεκριμένη απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το πρόβλημα είναι αφενός που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε μια τέτοια πολιτική απόφαση και αφετέρου που οι δικαστικές αρχές καλούν πολιτικά πρόσωπα να δώσουν εξηγήσεις για πολιτικές αποφάσεις. Το πρόβλημα είναι τελικά ότι οι εκλεγμένοι δεν μπορούν να λάβουν ούτε πολιτικές αποφάσεις και ότι πρέπει να ζούνε με την απειλή της παράβασης καθήκοντος! Γιατί; Όχι γιατί έκλεψαν, αλλά γιατί βεβαίωσαν ότι εργαζόμενοι επί πολλά χρόνια στο δήμο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Βασίλης Κιμ.