Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΖήτησαν από εργάτριες και εργάτες έγγραφη μεταμέλεια γιατί διαμαρτυρήθηκαν

Ζήτησαν από εργάτριες και εργάτες έγγραφη μεταμέλεια γιατί διαμαρτυρήθηκαν

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας ότι ζητήθηκε από εργάτριες και εργάτες έγγραφη μεταμέλεια γιατί ζήτησαν μέσα για να μπορούν να δουλέψουν:

«Την Πέμπτη 27 Μάη οι εργάτες του εργοταξίου καθαριότητας Άνω Πόλης με έγγραφο  στον προϊστάμενο τους, έθεσαν και ζήτησαν την λύση ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η υπηρεσία καθαριότητας. Το έγγραφο το κοινοποίησαν και στη διοίκηση του δήμου. Αυτό που ζήτησαν  ήταν εργαλεία, σκούπες, για να μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Το πρόβλημα, η έλλειψη σε σκούπες, έχει τεθεί εδώ και 2 μήνες στην διοίκηση του δήμου από τους εργαζόμενους και έχει οδηγήσει εργαζόμενους να αγοράζουν σκούπες με δική τους δαπάνη. Να σημειωθεί ότι μετά το έγγραφο των συναδέλφων την επόμενη μέρα, Παρασκευή 28 Μάη, το εργοτάξιο της Άνω Πόλης ήταν το μόνο που προμηθεύτηκε καινούργιες σκούπες!! και ότι μπροστά στις έντονες  διαμαρτυρίες και από άλλα εργοτάξια η διοίκηση επίσπευσε τις διαδικασίες και προχώρησε σε απευθείας ανάθεση για προμήθεια σε σκούπες με απόφαση της στις 31 Μάη.

Όμως, για τη διοίκηση του δήμου Θεσ/νίκης οι εργάτες δεν πρέπει να μιλάνε, να σκέφτονται και πολύ περισσότερο να διαμαρτύρονται εγγράφως! Αμέσως μετά την κατάθεση του εγγράφου ασκήθηκαν από τσιράκια της διοίκησης απαράδεκτες πιέσεις στους συναδέλφους να πάρουν πίσω την υπογραφή τους και να πούνε ότι  δήθεν “δεν κατάλαβαν καλά”, “παρασύρθηκαν” κ.α. Ντροπή και μόνο ντροπή σε όσους προχώρησαν σε αυτές τις πράξεις προς τους συναδέλφους. Σκοπός της διοίκησης και των ανθρώπων της είναι να κάνουν τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι, να μη ξαναζητήσουν ποτέ πια μέσα και εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους. Μπορεί να θέλουν οι εργαζόμενοι να μαζεύουν τα σκουπίδια με τα χέρια ίσως και με τη γλώσσα τους !! Από την πρεμούρα τους να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους υπονομεύουν ουσιαστικά την υπηρεσία, αφού οι συνάδελφοι δεν ζήτησαν τίποτα άλλο παρά εργαλεία για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Να ποιοι σαμποτάρουν τις υπηρεσίες του δήμου.

Η διοίκηση του δήμου και οι παρατρεχάμενοι της, δεν μπορούν να ανεχτούν διαμαρτυρίες την ώρα που παρουσιάζουν και φωτογραφίζονται με τα 10 σάρωθρα με πεζό χειριστή, “την ομάδα ευταξίας” κ.α. Τη μαγική εικόνα που θέλουν να παρουσιάσουν και για τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, δεν πρέπει να τη χαλάνε διαμαρτυρίες για ελλείψεις στα πιο απλά εργαλεία όπως οι σκούπες, οι ελλείψεις σε εργαζόμενους, οχήματα, σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, εγκαταστάσεις κ.α. Για αυτό προσπαθούν να πνίξουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας.

Αν η διοίκηση του δήμου ταράζεται και φοβάται από μία έγγραφη διαμαρτυρία εργαζομένων ενός εργοταξίου, καταλαβαίνουμε τι πρόκειται να πάθει αν ως εργαζόμενοι προχωρήσουμε σε πιο οργανωμένες κινήσεις και κινητοποιήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο έκτρωμα που θέλει να καταθέσει για τα εργασιακά ανάμεσα σε άλλα (κατάργηση σταθερού χρόνου εργασίας-8ωρο, ατομικές συμβάσεις κ.α.) θέλει όχι μόνο να βάλει νέα εμπόδια, αλλά στην ουσία να καταργήσει την απεργία και τις κινητοποιήσεις. Γιατί μόνο αυτό φοβούνται την οργανωμένη δράση και κινητοποίηση των εργαζομένων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ