Δύο καίρια ερωτήματα του Γιώργου Χατζηβρέττα που έμειναν αναπάντητα

0
1
TEST

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 26ης Μαΐου 2021, ο Γιώργος Χατζηβρέττας, δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με τη διοίκηση του Πέτρου Σούλα, έθεσε δύο καίρια ερωτήματα τα οποία έμειναν αναπάντητα από τη διοίκηση του δήμου.

Ο Γιώργος Χατζηβρέττας ρώτησε με ποιον τρόπο και με ποια διαδικασία η διοίκηση του δήμου παρέλαβε τις δωροεπιταγές της ELPEDISON από τις 26 Δεκεμβρίου του 2020, όπως η ίδια η διοίκηση του δήμου ομολόγησε. «Πώς ένα δημόσιος λειτουργός και μάλιστα αιρετός έχει χρήματα στο συρτάρι του που δεν υπάρχουν πουθενά στα δημόσια ταμεία -τουλάχιστον στα ταμεία του δήμου, στα βιβλία του δήμου- και ξαφνικά εμφανίζονται, όπως εμφανίστηκαν;» συνέχισε την ερώτησή του ο κύριος Χατζηβρέττας.

Η δεύτερη ερώτηση του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν με ποια διαδικασία αυτά τα χρήματα δόθηκαν σε τρίτους φορείς για να διοχετευτούν στους τελικούς αποδέκτες. Ο κύριος Χατζηβρέττας τόνισε ότι πέραν της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή της χορηγίας, θα έπρεπε να παρθεί και μία ακόμα απόφαση που να έλεγε ότι αυτές τις δωροεπιταγές τις δίνει ο δήμος ως δωρεά σε τρίτους για να τις διανείμουν, πράγμα που δεν έγινε. «Αυτά τα έσοδα αν ελεγχθούν από που και πώς προέκυψαν, πώς θα το διαχειριστείτε; Ποια θα είναι η συνέπεια της δυσφήμισης για τον δήμο που θα επέλθει εάν τυχόν ελεγχθούν αυτά;», ολοκλήρωσε και τη δεύτερη ερώτησή του ο κύριος Χατζηβρέττας.

Τα ερωτήματα του κυρίου Χατζηβρέττα έμειναν αναπάντητα από τη διοίκηση του δήμου.

Τα. Σ.