Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ -ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ»

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ -ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ»

ACD Systems Digital Imaging

Το 1Ο  βραβείο  και την 1η  τιμητική διάκριση έφερε στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, αναφορικά με την επιτυχία των παιδιών δήλωσε « Από τα βάθη της καρδιάς μου συγχαίρω τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους  εκπαιδευτικούς, αλλά και τον Διευθυντή του 6ου  Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού τον κ. Στέργιο Παπαδόπουλο, για την άριστη συνεργασία τους, η οποία απέφερε στο Δήμο μας, στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία, το 1ο βραβείο και την 1η τιμητική διάκριση,  που κατέκτησαν ανάμεσα σε σχολεία 140  όλης της χώρας. Για άλλη μια φορά το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού εκπροσώπησε επάξια τον Δήμο μας, με ένα παγκόσμιο, επίκαιρο και φλέγον θέμα όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός. Ένα πολυεπίπεδο πρόβλημα  που απειλεί την σωματική και την ψυχολογική ακεραιότητα των παιδιών μας , το οποίο κι εμείς αναδείξαμε πρόσφατα στο πλαίσιο δημοτικής διαδικτυακής ημερίδας. Το σημαντικότερο σημείο αυτού του διαγωνισμού – πέρα από τα βραβεία- είναι ότι τα παιδιά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, ασχολήθηκαν επισταμένως με το θέμα και  από μέρος του προβλήματος έγιναν μέρος της λύσης του προβλήματος, Η επιτυχία αυτή μας κάνει να νοιώθουμε για μια ακόμη φορά υπερήφανοι για το εκπαιδευτικό έργο που αναπτύσσεται στα σχολεία του Δήμου μας, σε μια εποχή όπου ο Δήμος μας αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα. Εμείς ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε μαθητική  πρωτοβουλία και παράλληλα να αγωνιζόμαστε για όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και  όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες μάθησης για τα παιδιά μας. Ευχή όλης της Διοίκησης μας  πολλές ακόμα επιτυχίες στο μέλλον. Σας ευχαριστούμε παιδιά!»

Συγκεκριμένα, στον Πανελλήνιο Σχολικό Ψηφιακό Διαγωνισμό, με θέμα  «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό»/“Say no to bullying and cyberbullying” συμμετείχαν 140 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα.  

Το μοναδικό σχολείο της Κεντρικής Μακεδονίας που πέρασε στις εννιά (9) τελικές συμμετοχές και μάλιστα με δυο (2) συμμετοχές στις τελικές 9, ήταν τo 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό ψηφιακό Διαγωνισμό που διενεργούν από κοινού το British Council και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών,  για 8η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με την συμμετοχή μαθητών/τριών και σχολείων Π.Ε. & Δ.Ε. απ’ όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα».

Κατά τη διάρκεια μιας πολύ όμορφης διαδικτυακής τελετής  παρουσία

 -της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως,

-της υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή,

-του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη

-της Ευρωβουλευτού  και αντιπροέδρου της επιτροπής εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου,

-του κ. Κων/νου Φίλη διεθνολόγου και Διευθυντού του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας,

 -της κ. Αναστασίας Ανδρίτσου Διευθύντριας στην Ελλάδα του British Council,

-του κ. Βαγγέλη Κραβαρίτη Υπεύθυνου Προγραμμάτων του British Council,

-της κ. Εύης Μωραϊτίδου πρόεδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών,

-της  Ολυμπιονίκης  κ. Βούλας Κοζομπόλη πρόεδρου της ΕΣΟΑ,

– του Παραολυμπιονίκη κ. Γρηγόρη Πολυχρονίδη, και

– του Ολυμπιονίκη Δημήτρη Καφφάτου

 απονεμήθηκαν  

-Το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην ομάδα «Stop Bullying Animation Team» του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού με την ταινία «Υπάρχει Λύση»

https://www.youtube.com/watch?v=mYn0wOVO72Y

ΚΑΙ

-Η  1η τιμητική διάκριση της πιο πρωτότυπης δημιουργίας https://www.youtube.com/watch?v=xIhBWdTpx9Q

στην  δεύτερη  ομάδα STOP VIOLENCE FRIENDS του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού

Την  διαδικτυακή τελετή απονομών συντόνισε η κ. Ντόρα Πάλλη υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

 Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Στέργιος Παπαδόπουλος  έκδηλα χαρούμενος και φανερά συγκινημένος δήλωσε « Πολλά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στην πληροφορικό του σχολείου μας, την κ. Ελένη Δελημπέη που δούλεψαν με πολλή αγάπη, μεράκι, φαντασία, καινοτομία, οργάνωση κι αλληλεγγύη, για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μεγάλη και η συμβολή της μουσικού μας της κ. Ηλέκτρας Καρακατσάνη. Μπράβο στο Σχολείο μας για άλλη μια φορά. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν  και  σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό από όλα τα σχολεία της χώρας μας».

Οι μαθητές και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα πάρουν δώρα και αναμνηστικά από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το British Council.

Στην ομάδα του 1ου βραβείου του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού, υπήρχε και μια μεγάλη έκπληξη

Ένα  ταξίδι για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τρεις μέρες στις Βρυξέλλες , στην Έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να παρουσιάσουν το σχολείο τους και την δουλειά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 6ο  Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού και πριν 7 χρόνια το 2014 είχε πάρει και πάλι το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό με την ταινία «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ», που είχε γίνει viral εκείνη την εποχή.

https://www.youtube.com/watch?v=brHwQcpIONQ

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ