Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜάθανε πως ο δήμος μοιράζει χώρους και πλάκωσε κι η ΕΥΑΘ!

Μάθανε πως ο δήμος μοιράζει χώρους και πλάκωσε κι η ΕΥΑΘ!

Η ΕΥΑΘ έφραξε χώρους στο ρέμα της Ολυμπιάδος πίσω από τον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου, ισχυριζόμενη πως έχει τίτλους ιδιοκτησίας. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ισχυρίζεται πως είναι δικοί του οι χώροι, τους οποίους περιέφραξε η ΕΥΑΘ. Παλιά στελέχη του δήμου μας απάντησαν ότι οι χώροι είναι του δήμου, αφού όλα τα ρέματα δόθηκαν με διάταγμα στους δήμους και το συγκεκριμένο ρέμα εκ παραδρομής δεν αναφέρεται στο διάταγμα, ενώ αναφέρονται όλα τα άλλα ρέματα του δήμου.

Πέραν όμως των παραπάνω υπάρχει κι ένα ακόμα θέμα. Ένας από τους χώρους που έφραξε η ΕΥΑΘ είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να περιφραχτεί. Ο δήμος αντί να κάνει ενέργειες με την πολεοδομία και να σταματήσει την κατασκευή του φράχτη, «πετούσε αϊτό»! Η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου απευθύνθηκε στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών κι εκείνη με τη σειρά της απευθύνθηκε στη Νομική Υπηρεσία του δήμου και ακόμη περιμένει απάντηση!

Προφανώς έμαθε και η ΕΥΑΘ πως ο δήμος μας χαρίζει απλόχερα χώρους και πλάκωσε να περιφράξει κι εκείνη! Τίτλους ιδιοκτησίας η Εκκλησία για το ΘΕΠΑΝ, δώσε στην Εκκλησία το ΘΕΠΑΝ μαζί με τα δημοτικά κτίρια που χτίστηκαν εκεί και πλήρωνε ενοίκιο γι’ αυτά που έχτισες! Χώρος των ΕΛΠΕ το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ, άσε χωρίς δεύτερη κουβέντα το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ ώστε να καταστραφούν οι χώροι και να γκρεμιστεί καινούργιο κλειστό γυμναστήριο που βρισκόταν μέσα σ’ αυτούς και που φτιάχτηκε με χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με χρήματα δηλαδή του Ελληνικού λαού. Τίτλους ιδιοκτησίας η ΕΥΑΘ για το ρέμα της Ολυμπιάδος, δώσε στην ΕΥΑΘ και το ρέμα της Ολυμπιάδος.

Περάστε κόσμε! Στο δήμο μας δεν πουλάμε! Χαρίζουμε λέμε!!

Με τον τρόπο που απεμπολεί η διοίκηση του δήμου δικαιώματά της επί χώρων που ανήκουν στο δήμο, σε λίγο θα δούμε να φράζονται από ιδιώτες δρόμοι και πεζοδρόμια ή να τοποθετούνται διόδια και να ζητείται αντίτιμο για να διέλθουν αυτοκίνητα και πεζοί.

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ