Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜέχρι πότε θα αναζητά ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου τι πρέπει να κάνει...

Μέχρι πότε θα αναζητά ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου τι πρέπει να κάνει για τη ρύπανση;

Σήμερα, 26 Μαΐου 2021, στην Οικονομική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου υπήρχε θέμα σχετικά με την αναμόρφωση προϋπολογισμού του 2021 για τη μελέτη και την έρευνα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Σε τι αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα; Η διοίκηση του δήμου ήθελε να χρηματοδοτήσει το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών προκειμένου να ελέγξει την ατμοσφαιρική ρύπανση στον δήμο και να κάνει προτάσεις!

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε στην πρόταση της διοίκησης, αφού έρευνα έχει κάνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, αλλά και γιατί η διοίκηση του δήμου εισήγαγε το συγκεκριμένο θέμα αφού πρώτα πήρε τη χορηγία της ELPEDISON. Ο Νίκος Ζυγάς πρότεινε να ανακληθεί η λήψη της χορηγίας από την ELPEDISON και κατόπιν να συνεδριάσει η διαπαραταξιακή επιτροπή για το περιβάλλον προκειμένου να παρθούν αποφάσεις.

Η διοίκηση του δήμου αναγκάστηκε, κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης, να αποσύρει το θέμα και να ανακοινώσει συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής για το περιβάλλον. Το ερώτημα που τίθεται είναι μέχρι πότε η διοίκηση θα αναζητά τις αιτίες της ρύπανσης και μέχρι πότε θα ψάχνει να της προτείνουν λύσεις. Μήπως μετά το ΠΑΚΟΕ και εάν τα αποτελέσματα κι εκείνου δεν είναι βολικά για τους καλούς μας γείτονες, η διοίκηση θα απευθυνθεί στη Green Peace;

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ