Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΨήφισμα καταδίκης των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό...

Ψήφισμα καταδίκης των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό από το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών

Για «πολεμικές επιχειρήσεις, βομβαρδισμούς, βία και καταστολή που ξεπερνούν τα όρια του παραλογισμού, αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμένο κόσμο και πρέπει να σταματήσουν τώρα» κάνει λόγο το Ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών, καταδικάζοντας «τη νέα επίδειξη δύναμης του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού» και δηλώνοντας «συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζονται για το αυτονόητο. Να έχουν πατρίδα».

«Ως πότε η διεθνής κοινότητα θα παρατηρεί από μακριά, θα σφυρίζει αδιάφορα, θα αρκείται σε δηλώσεις αυτοσυγκράτησης και ταυτόχρονα θα κλείνει το μάτι σε κάθε Νετανιάχου; Ως πότε θα ανέχεται τον εγκληματικό και απάνθρωπο αποκλεισμό των παλαιστινιακών εδαφών; Ως πότε το Ισραήλ θα απολαμβάνει την ιδιότυπη  προστασία των διεθνών οργανισμών;» αναφέρεται στο Ψήφισμα, όπου επισημαίνεται ότι «το Ισραήλ και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιληφθούν πως ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς οργανωμένο, συντεταγμένο και ανεπτυγμένο παλαιστινιακό κράτος».

Όπως σημειώνεται στο Ψήφισμα, «το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών απαιτεί να αναληφθεί μια σοβαρή και υπεύθυνη διεθνής πρωτοβουλία που θα δώσει λύση, θα σταματήσει την αιματοχυσία και θα δρομολογήσει συνθήκες συνεννόησης και συνύπαρξης στη βάση της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, απαιτεί να σταματήσουν ο αποκλεισμός και οι καταπατήσεις των παλαιστινιακών εδαφών, η συστηματική πολιτική εποικισμού και η εκδίωξη των Παλαιστίνιων από τις εστίες τους, καθώς και να προχωρήσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Βουλής των Ελλήνων για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους».

Ακολουθεί αναλυτικά το Ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης – Συκεών καταδικάζει τη νέα επίδειξη δύναμης του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Οι πολεμικές επιχειρήσεις και οι βομβαρδισμοί, η βία και η καταστολή, το λιντσάρισμα αθώων Αράβων πολιτών ξεπερνούν τα όρια του παραλογισμού.

Η συνέχιση των σχεδίων εποικισμού της περιοχής Σεϊχ Τζαράχ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και η αναίτια, προκλητική και απάνθρωπη επίθεση στο τέμενος Αλ Ακσά είχε λόγους και αιτίες, που δεν είναι άλλες από την ακύρωση κάθε προσπάθειας αυτοδιάθεσης του παλαιστινιακού λαού.

Η Γάζα γίνεται για ακόμη μία φορά η λωρίδα της έντασης και του πολέμου, το σημείο μηδέν ενός κράτους που ψάχνει την υπόσταση του, ενός λαού που αναζητά το δικαίωμα στην πατρίδα και την ευημερία, ενός τόπου όπου δεν επιτρέπονται τα όνειρα της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας.

Η Γάζα του περήφανου παλαιστινιακού λαού, η Γάζα του προέδρου Γιασέρ Αραφάτ χτυπιέται ανελέητα, με βαρβαρότητα και ωμότητα. Η αποκλεισμένη Γάζα έχει γίνει «η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου».

    Ως πότε η αποδοχή της αυτοδιάθεσης του παλαιστινιακού λαού, το ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης και η ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, με σεβασμό των δικαιωμάτων και των ιδιαιτεροτήτων τους θα δυναμιτίζεται από την ακρότητα της αντίληψης «καμία πατρίδα για τους Παλαιστίνιους»;

    Ως πότε η διεθνής κοινότητα θα παρατηρεί από μακριά, θα σφυρίζει αδιάφορα, θα αρκείται σε δηλώσεις αυτοσυγκράτησης και ταυτόχρονα θα κλείνει το μάτι σε κάθε Νετανιάχου; Ως πότε θα ανέχεται τον εγκληματικό και απάνθρωπο αποκλεισμό των παλαιστινιακών εδαφών;

    Ως πότε το Ισραήλ θα απολαμβάνει την ιδιότυπη  προστασία των διεθνών οργανισμών;

Το Ισραήλ και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιληφθούν πως ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς οργανωμένο, συντεταγμένο και ανεπτυγμένο παλαιστινιακό κράτος. Όσο υπονομεύεται η προσπάθεια συγκρότησης ενός τέτοιου κράτους,  τόσο η αστάθεια και η ένταση θα κυριαρχούν στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα ήταν και είναι πάντα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

Ο ελληνικός λαός είναι πάντα κοντά στους Παλαιστίνιους που αγωνίζονται για το αυτονόητο. Να έχουν πατρίδα. Να ζουν ειρηνικά στη γη που γεννήθηκαν. Να οργανώσουν την κοινωνία και την οικονομία τους.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα είναι ντροπή για τον πολιτισμένο κόσμο και πρέπει να σταματήσει τώρα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί:

    Να αναληφθεί μια σοβαρή και υπεύθυνη διεθνής πρωτοβουλία που θα δώσει λύση και όχι ευχές, που θα σταματήσει την αιματοχυσία και θα δρομολογήσει συνθήκες συνεννόησης και συνύπαρξης στη βάση της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

    Να σταματήσουν ο αποκλεισμός και οι καταπατήσεις των παλαιστινιακών εδαφών, η συστηματική πολιτική εποικισμού σε παλαιστινιακές συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και αλλού και η εκδίωξη των Παλαιστίνιων από τις εστίες τους.

    Να προχωρήσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Βουλής των Ελλήνων για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Δελτίο τύπου του δήμου Νεάπολης Συκεών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ