Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΗ αντιδημαρχία Πρασίνου τίμησε την ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου...

Η αντιδημαρχία Πρασίνου τίμησε την ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με συμβολικές δενδροφυτεύσεις

Με το σύνθημα “Δεν ξεχνάμε! Φυτεύουμε την Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο” η Αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου τίμησε την 19η Μαΐου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – διοργανώνοντας δια του Τμήματος Πρασίνου, συμβολικές δεντροφυτεύσεις και στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Τριακόσια πενήντα τρία φυτά (353) , αριθμός σύμβολο της θυσίας των Ελλήνων του Πόντου, φυτεύτηκαν στο πλαίσιο της συμβολικής δράσης που είναι αφιερωμένη στη μνήμη των αθώων θυμάτων της γενοκτονίας, στο 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού, στο 9ο Νηπαιγωγείο Ευόσμου, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου και στο Πολυλειτουργικό Κέντρο στο Ελευθέριο Κορδελιό.

Με την ευχή να σταματήσουν οι γενοκτονίες, τιμούμε την 19η Μαΐου μέσα από συμβολικές δεντροφυτεύσεις” τόνισε η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Κορωνίδου και πρόσθεσε: “Η φύτευση δέντρων συμβολίζει την αρχή της ζωής και εμείς αφιερώνουμε αυτήν τη μέρα στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών, φυτεύοντας την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο”.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ