Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤο άδειο καλάθι της διοίκησης από την Αθήνα σκεπάστηκε με το δίσκο...

Το άδειο καλάθι της διοίκησης από την Αθήνα σκεπάστηκε με το δίσκο της χορηγίας

Η αντιπροσωπεία της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου που επισκέφτηκε υπουργεία στην Αθήνα, επέστρεψε με άδεια χέρια. Χρειάστηκε μια εβδομάδα για να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο όσον αφορά τα αποτελέσματα της επίσκεψης και ενώ υπήρχε συνεδρίαση αμέσως μόλις επέστρεψαν τα στελέχη της. Μία εβδομάδα χρειάστηκε η διοίκηση για να βάλει σε σειρά αυτά που πήρε επισκεπτόμενη τα υπουργεία. Γιατί; Γιατί πήρε μερικά «ΘΑ», ενώ εισέπραξε σημαντικές αρνήσεις.

Η διοίκηση του δήμου επέστρεψε από την Αθήνα με άδειο καλάθι και χρειάστηκε μία εβδομάδα για να στολίσει με μεταξωτές κορδέλες το άδειο καλάθι και να το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να μην φαίνεται πόσο άδειο ήταν. Άμα είχε πάρει κάτι σημαντικό από την Αθήνα θα το βροντοφώναζε μόλις επέστρεψε και δεν θα ζητούσε ολόκληρη εβδομάδα για να ξεπακετάρει τα μπαγάζια της και να βγάλει τα δώρα εξ Αθηνών.

Στόλισε λοιπόν το άδειο καλάθι η διοίκηση του δήμου και αντί για το τι έφερε από την Αθήνα, παρουσίασε μερικά «ΘΑ», παρουσίασε δηλαδή λίγον αέρα κοπανιστό. Βέβαια καλός είναι και ο κοπανιστός Αθηναϊκός αέρας γιατί σίγουρα δεν βρωμάει σαν του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Η διοίκηση όμως ένιωσε ότι το καλάθι δεν γεμίζει μόνο με τον κοπανιστό αέρα κι έτσι αποφάσισε να προσπαθήσει να το γεμίσει με τη χορηγία των 8.000 ευρώ.

Η διοίκηση που γύρισε με άδεια χέρια από την Αθήνα, μετά από δύο σχεδόν χρόνια στο τιμόνι του δήμου, η διοίκηση που μέχρι τώρα δεν έχει ούτε στα σκαριά κάποιο έργο εκτός από κάποιες ωραίες μακέτες και ζωγραφιές, η διοίκηση προσπάθησε να γεμίσει το άδειο καλάθι της Αθήνας με μια χορηγία, που το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει ότι δεν πρέπει να ληφθεί.

«Για τους φτωχούς», φωνάζουν δήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου ότι πήραν τη χορηγία. Γιατί τότε δεν έφεραν για τους φτωχούς ένα κονδύλι από την Αθήνα; Γιατί ούτε καν διεκδίκησαν ένα τέτοιο κονδύλι; Γιατί ο δήμαρχος δεν φώναζε στον Άδωνι Γεωργιάδη, όταν εκείνος του είπε ότι δεν πρόκειται να δοθεί το ένα εκατομμύριο στους επαγγελματίες του δήμου για το τοπικό lockdown που είχε επιβληθεί στον δήμο; Γιατί δεν φώναζε κι εκεί ο δήμαρχος, όπως φώναζε στους δημοτικούς συμβούλους που του έκαναν κριτική, παρά παρουσίασε την άρνηση του υπουργού ως το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου; Γιατί δεν φώναξε ο δήμαρχος όταν του είπαν στην Αθήνα ότι το κολυμβητήριο άνωθεν της περιφερειακής οδού θα παραμείνει ένα κουφάρι που θα ρημάζει;

Γιατί φαίνεται ότι το άδειο καλάθι των Αθηνών θα γέμιζε με χορηγία υπέρ των πτωχών. Αλλά επειδή το καλάθι ήταν μεγάλο και η χορηγία μικρή και επειδή δεν μπορούσε τελικά να το γεμίσει αυτή, ένας ρηχός δίσκος υπέρ των πτωχών σκέπασε το άδειο βαθύ καλάθι, για να μην φαίνεται ότι είναι άδειο.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ