Συνεχίζεται με επιτυχία η δράση των δωρεάν τεστ παπ στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

0
1
TEST

Συνεχίζεται με μεγάλη ανταπόκριση στις εγκαταστάσεις του Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου, η δράση των Δωρεάν εξετάσεων Τεστ Παπανικολάου που διοργανώνει η Κοινότητα Ευόσμου, το τριήμερο 17 έως 19 Μαΐου για τις γυναίκες του Δήμου. Αναδεικνύοντας τη σημασία του προληπτικού ελέγχου για τη θωράκιση της υγείας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση νοσημάτων, η δράση επιχειρεί να στείλει – ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας – ένα ηχηρό μήνυμα ότι η πρόληψη δεν σταματά αλλά πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους.

Συνεχίζεται με μεγάλη ανταπόκριση στις εγκαταστάσεις του Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου, η δράση των Δωρεάν εξετάσεων Τεστ Παπανικολάου που διοργανώνει η Κοινότητα Ευόσμου, το τριήμερο 17 έως 19 Μαΐου για τις γυναίκες του Δήμου.

Αναδεικνύοντας τη σημασία του προληπτικού ελέγχου για τη θωράκιση της υγείας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση νοσημάτων, η δράση επιχειρεί να στείλει – ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας – ένα ηχηρό μήνυμα ότι η πρόληψη δεν σταματά αλλά πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους.

Τις εγκαταστάσεις του χώρου διενέργειας των δωρεάν εξετάσεων τεστ Παπανικολάου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, συγχαίροντας τόσο τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ευόσμου Παναγιώτη Φωτιάδη όσο και την υπεύθυνη της δράσης, την τοπική σύμβουλο – Μαία Μαρία Γκαγκανιάρη, αλλά και τις Μαίες του ΚΥΑΤ Ευόσμου Αντωνία Τσολόγλου και Όλγα Αμανατιάδου, για τη συμβολή τους στη μεγάλη προσπάθεια προαγωγής της υγείας των γυναικών του δήμου μας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου: «Η συνεισφορά του Γεωργίου Παπανικολάου στην επιστήμη αποδείχθηκε ένα πολύτιμο δώρο προς τις γυναίκες απ’ άκρη σ’ άκρη στη γη. Χάρη στο τεστ Παπ, οι γυναίκες μπορούν να προλάβουν εγκαίρως τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και να θεραπευτούν. Το δώρο του γιατρού στην ανθρωπότητα είναι ένα δώρο που όλες οι γυναίκες οφείλουν στον εαυτό τους και που πρέπει να κάνουν ανελλιπώς σε ετήσια βάση. Με αφορμή τη δράση που διοργανώνει ο Δήμος θέλω να υπενθυμίσω και να αφυπνίσω τις Δημότισσες μας να αγαπούν και να προσέχουν το σώμα τους».

Αναφερόμενους στους στόχους της διοργάνωσης ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου Παναγιώτης Φωτιάδης επισήμανε: «Η δράση σκοπό έχει να αφυπνίσει τις γυναίκες, ώστε να μην παραμελούν να υποβάλλονται μια φορά το χρόνο στο τεστ Παπ, το οποίο αποδεδειγμένα σώζει ζωές. Παράλληλα, δώσαμε τη δυνατότητα σε κάποιες συμπολίτισσες μας να κάνουν δωρεάν εξέταση».

Το παρόν τους στη δράση έδωσαν μαζί με το Δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό, οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Προστασίας – ΚΕΠ Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή και Πρασίνου & Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Κορωνίδου καθώς και οι τοπικοί σύμβουλοι της Κοινότητας Ευόσμου Μαρία Μάλλιου, Μαρία Βαρσαμά και Ηλίας Χλωρός.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου