Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Η διοίκηση του Δήμου “βαφτίζει το ψάρι κρέας” για να φέρει σαν...

«Η διοίκηση του Δήμου “βαφτίζει το ψάρι κρέας” για να φέρει σαν τον κλέφτη χορηγίες της Elpedison»

Την παρακάτω ανακοίνωση με τίτλο «Η διοίκηση του Δήμου “βαφτίζει το ψάρι κρέας” για να φέρει σαν τον κλέφτη χορηγίες της Elpedison», σχετικά με την απόφαση της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να αποδεχτεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Μεγάλη Πέμπτη του 2021 μια χορηγία από την ELPEDISON την οποία είχε στα χέρια της από το Δεκέμβριο του 2020, εξέδωσε η παράταξη του Θανάση Κοκονά:

«Ξεκάθαρη είναι η στάση της διοίκησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου που πετάει στα σκουπίδια την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μη δέχεται χορηγίες από τον όμιλο των ΕΛ.ΠΕ.

Την ώρα που το πρόβλημα με την ρύπανση και την δυσοσμία όλο και μεγαλώνει, την ώρα που οι κάτοικοι δεν μπορούν να ανοίξουν ένα παράθυρο και κάθε μέρα βλέπουν να αυξάνεται η ανυπόφορη κατάσταση στην περιοχή μας, η διοίκηση του Δήμου μας χωρίς ντροπή φέρνει σαν τον κλέφτη στην οικονομική επιτροπή -και όχι στο δημοτικό συμβούλιο- το θέμα και ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΗ χορηγία της Elpedison.

Περισσεύει η υποκρισία και αποτελεί συνειδητοποιημένη τακτική της Διοίκησης να προσπαθεί να διαχωρίσει τις δύο εταιρείες, “βάζοντας νερό στο μύλο” του Ομίλου να εξαγοράζει τη συνενοχή των κατοίκων του Δήμου μας με ψίχουλα. Την ώρα που ακούμε εδώ και χρόνια τα περιβόητα μέτρα που θα πάρουν τα ΕΛ.ΠΕ. για τον περιορισμό της ρύπανσης και της δυσοσμίας στην περιοχή (κι αυτό στα πλαίσια της “χάρης” που θεωρεί η εταιρεία ότι κάνει προς το λαό της περιοχής) βλέπουμε την προσπάθεια με ψίχουλα ύψους των 8.400 €, να πούμε και ευχαριστώ για τη ρύπανση που διαχρονικά μας σερβίρει.

Ενώ λοιπόν από τα Χριστούγεννα η Διοίκηση του Δήμου μας έψαχνε τρόπους για να περάσει αυτή την χορηγία της Elpedison, βρήκε την ευκαιρία (Μ. Πέμπτη 29/4) και εν κρυπτώ από παρατάξεις που δεν συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή, να ικανοποιήσει την επιθυμία των ΕΛ.ΠΕ. και ψήφισε την χορηγία ώστε να την περάσει μέσω της Εκκλησίας προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Μάλιστα, έβαλε μπροστά (όπως και κάποιες άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης) το πνεύμα των ημερών του Πάσχα.

Φτάνει η κοροϊδία και το υποκριτικό ενδιαφέρον της διοίκησης και του ίδιου του Δημάρχου για τους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους του Δήμου μας.

Αν ο Δήμαρχος και η διοίκηση νοιαζόταν για την οικονομική κατάσταση του λαού της περιοχής μας δεν θα στήριζε πολιτικές που φτωχοποιούν τον λαό, δεν θα ζητούσε να μην κινητοποιούνται οι  κάτοικοι της περιοχής ενάντια στην ρύπανση, δεν θα ζητούσε να δώσουμε χρόνο στα ΕΛ.ΠΕ..

Οι κάτοικοι της περιοχής μας δεν έχουν ανάγκη από φιλανθρωπίες, από “καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς”, διεκδικούν να καλύπτονται πραγματικά όλες  οι ανάγκες τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μάχεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, ώστε τα αυτονόητα δικαιώματα των κατοίκων να μην καλύπτονται από την εκάστοτε χορηγία εταιρειών, αλλά από το κράτος, όχι με τη μορφή περιστασιακών επιδομάτων, αλλά με πλήρη δικαιώματα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, των χαμηλόμισθων, όλων των εργαζομένων.

Δεν αποτελεί λύση λοιπόν κάθε φορά που “τα λεφτά δεν φτάνουν”, να καλλιεργούν ως αναγκαίο κακό την χορηγία από εταιρείες που μάλιστα αποδεδειγμένα μολύνουν τις ζωές μας!

Περισσεύει και ο λαϊκισμός στην πρόταση του Δήμαρχου, πως “η λύση για να μην παίρνουμε χορηγίες  αποτελεί  να βάλει το Δημοτικό Συμβούλιο τα λεφτά της χορηγίας από την τσέπη του!”.

Η υποκρισία λοιπόν της Διοίκησης καλά κρατεί όσο δεν βάζει στο επίκεντρο αυτά που οι ίδιοι υπόσχονταν στο λαό της περιοχής προεκλογικά για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας και της ρύπανσης! Καλούμε το λαό της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα, τόσο για την στάση της Διοίκησης του Δήμου, όσο και αυτών που απλά λένε ότι πρέπει να λυθεί η κατάσταση αυτή δίχως την ενεργό παρέμβαση του κόσμου!

Απαιτούμε:

 – Εδώ και τώρα να ανακληθεί η απόφαση τις οικονομικής επιτροπής.

 – Όλες οι ανάγκες για οικονομική στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών να καλυφτούν με επιπλέον χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό.

 – Να επεκταθεί και από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση για μη λήψη χορηγιών από το σύνολο των βιομηχανιών, που δίνονται για να  εξαγοράσουν την ανοχή μας για την κατάσταση που ζούμε. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες μας σε σχολική στέγη, υγεία, χώρους άθλησης και αναψυχής αποκλειστικά από το κράτος, την περιφέρεια και τον Δήμο, μέσα από γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

 – Με ευθύνη της εταιρίας να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που διεκδικούν σωματεία, σύλλογοι, φορείς της περιοχής μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα συνεχίζει να είναι στην πράξη στο πλευρό όλων αυτών που αγανακτούν από την κατάσταση και καλεί το λαό να μην επαναπαύεται ότι τα ζητήματα που τον ταλανίζουν θα τα λύσει κάποιος ειδικός, αλλά όλοι μαζί στο δρόμο!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ