Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για τη χορηγία της ELPEDISON!

Η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για τη χορηγία της ELPEDISON!

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 12ης Μαΐου 2021, συζητήθηκε το θέμα του νέου κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρός του κύριος Γιώργος Ρούμελης επί πάνω από μία ώρα έδωσε ομηρικές μάχες, προκειμένου να του δοθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το δικαίωμα να αφαιρεί το λόγο από όποιον δημοτικό σύμβουλο κρίνει ο ίδιος ότι είναι εκτός θέματος. Τελικά ευτυχώς δεν πέρασε η άποψη του κυρίου Ρούμελη.

Την παραπάνω μάχη ο κύριος Ρούμελης την έδωσε ενώ πριν από αυτό το θέμα και για σχεδόν τρεις ώρες συζητιόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο η χορηγία που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή από την ELPEDISON, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει απόφαση που λέει ότι ο δήμος δεν θα παίρνει τέτοιες χορηγίες. Ο κύριος Ρούμελης όχι μόνο δεν φρόντισε να σώσει το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου υπερασπίζοντας την απόφαση που είχε λάβει το όργανο του οποίου προεδρεύει, αλλά από πάνω κάλυπτε και όσους υπεράσπιζαν το πολιτικό πραξικόπημα της Οικονομικής Επιτροπής με χαρακτηρισμούς σε βάρος δημοτικών συμβούλων από την αντιπολίτευση που ασκούσαν πολιτική κριτική.

Πώς ο κύριος Ρούμελης αντιλαμβάνεται το ρόλο του, όταν δεν υπερασπίζει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Μήπως ο κύριος Ρούμελης να εισηγηθεί την κατάργηση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού η παράταξή του μπορεί να ψηφίζει θέματα στην Οικονομική Επιτροπή καταπατώντας τις αποφάσεις του ανωτέρου οργάνου; Καλά είναι να σκεφτεί το ρόλο του ο κύριος Ρούμελης και καλά είναι να αλλάξει τη συμπεριφορά του, γιατί ο τρόπος του οδηγεί σ’ αυτό που ζήσαμε στο τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο δήμαρχος απαιτούσε και επέμενε να μην τεθεί από τον πρόεδρο σε ψηφοφορία η προτεινόμενη νέα πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης επειδή ήταν δικαίωμά του να βάλει στη συγκεκριμένη θέση όποιον ήθελε και παρά το γεγονός ότι ο κύριος Ρούμελης του εξηγούσε ότι το θέμα έπρεπε να τεθεί τυπικά σε ψηφοφορία.

Ο κύριος Ρούμελης οφείλει να αντιληφθεί ότι είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προερχόμενος από τη διοικούσα παράταξη και όχι πρόεδρος της διοικούσας παράταξης. Δεν είναι δυνατόν να ακούει να υπερασπίζονται συνάδελφοί του το πολιτικό πραξικόπημα σε βάρος του οργάνου του οποίου προεδρεύει κι εκείνος να τηρεί σιγή ιχθύος. Εάν πάλι ο κύριος Ρούμελης θεωρεί λογικό το πολιτικό πραξικόπημα σε βάρος του οργάνου του οποίου προεδρεύει με πρόσχημα τους φτωχούς και τους αδύνατους, μπορεί -επειδή εμείς τον γνωρίζουμε ως άνθρωπο με δημοκρατικές ευαισθησίες- να μας εξηγήσει που τελειώνει ένα τέτοιο πραξικόπημα υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων!

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ