Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΜ@λάκες θα σας πούνε έτσι κι αλλιώς…

Μ@λάκες θα σας πούνε έτσι κι αλλιώς…

Ο Γ.Ρ. ήταν έφεδρος λοχίας από την Καστοριά. Ο Γ.Ρ. έκανε σπουδές στην Αγγλία, ήταν δηλαδή και σπουδαγμένος και μεγαλύτερος στην ηλικία από τους περισσότερους κληρωτούς. Τον Γ.Ρ. τον εκτιμούσα και τον αγαπούσα πολύ. Είναι από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο που με καταλάβαιναν και λυπάμαι που δεν κράτησα επικοινωνία μαζί του.

Θυμάμαι το πρόσωπό του σαν και να ήμασταν μαζί πριν από λίγη ώρα. Μπορούσες να τον εμπιστευτείς. Θα έκανε τα πάντα για να εκτελέσει μια διαταγή και να μην σε εκθέσει. Ήταν χαρούμενος άνθρωπος, είχε χιούμορ και γελούσε από καρδιάς. Όταν σπανίως θύμωνε, γινόταν άλλος άνθρωπος. Ταιριάζαμε. Είναι αλήθεια πως νευρίαζε σπανιότερα από εμένα.

Τον θυμάμαι μια φορά, που δεν είδε ότι βρισκόμουν στον όρχο, να φωνάζει: «Καλά γιατί διαμαρτύρεστε τώρα; Το είπε με χίλιους τρόπους κι εσείς το δικό σας. Ενώ σας κάνει τα χατίρια, εσείς του σπάσατε τα νεύρα με τη γαϊδουριά σας και τώρα γκρινιάζετε που δεν θα βγείτε έξω γιατί τον αναγκάσατε να μην σας αφήσει, αφού μόνο έτσι καταλαβαίνετε».

Ο έφεδρος λοχίας Γ.Ρ. μπορούσε να δει όλη την εικόνα και ήθελε να βλέπει όλη την εικόνα. Δεν ξέκοβε κομμάτια από αυτήν για να δει τα πράγματα όπως τον βόλευε. Ο Γ.Ρ. ήταν δίκαιος και ταλαιπωρούσε πολύ τον εαυτό του για να κάνει κάτι ή ταλαιπωρούσε πολύ τον εαυτό του για το αν έπρεπε να κάνει αυτό που έκανε. Είχαμε το ίδιο σκεπτικό. Δεν ψάχναμε απλά πρώτα στον εαυτό μας το φταίξιμο. Ανασκαφή ολόκληρη κάναμε μέσα μας. Ακόμη το ίδιο συμβαίνει.

Δυστυχώς γενικά τα πράγματα είναι αλλιώς. Πολύς κόσμος με μεγάλη ευκολία δίνει όλα τα δίκια στον εαυτό του και ξεχρεώνει βαφτίζοντας τους υπόλοιπους μ@λάκες. Εύκολο πράγμα! Σε βαφτίζουν μ@λάκ@ και ξεχρεώνουν με τις δικές τους υποχρεώσεις και τις δικές τους ευθύνες. Συχνά πυκνά δυστυχώς συμβαίνει αυτό και τότε πάντα θυμάμαι τον Κ.Κ., διοικητή του τάγματος των Υ.Ε.Α., να λέει «Μ@λάκες θα σας πούνε έτσι κι αλλιώς. Διαλέξτε για ποιο λόγο θα σας το πούνε» και πόσο δίκιο είχε, αφού πληγώνει πολύ το να σε πει μ@λάκ@ ή να σου συμπεριφερθεί σαν σε μ@λάκ@ κάποιος, επειδή του έκανες ένα μεγάλο χατίρι! Σκέτη απογοήτευση.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ