Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΘοδωρής Μπαλτάς: Ο ορισμός του λαϊκισμού εκφωνημένος από δήμαρχο

Θοδωρής Μπαλτάς: Ο ορισμός του λαϊκισμού εκφωνημένος από δήμαρχο

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο Θοδωρής Μπαλτάς, Δημοτικός Σύμβουλος με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, σχετικά με την αποδοχή από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου χορηγίας της ELPEDISON και τα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 12 Μαΐου 2021:

«Από τη συνεδρίαση δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορδελιού Ευόσμου της Τετάρτης 12ης  Μαΐου 2021.

  • Προς κ. Μανδαλιανό Κλεάνθη, δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου (και όσους στήριξαν την απόφαση) για τη λήψη χορηγίας από τα ΕΛΠΕ dison.
  • “Το πιάτο των αδυνάτων είναι ρηχό και δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς κολυμβήθρα του Σιλωάμ”!

Αυτό έκαναν, δυστυχώς! Αντί ο ίδιος ο Δήμος  με δικά του χρήματα να καλύψει ανάγκες για τροφή των  δημοτών,  χρησιμοποίησαν αδυνατούντες πολίτες και την ανάγκη  για αρωγή και βοήθεια προς αυτούς, για να μπορούν τα ΕΛΠΕ να λένε ότι “συνεργάζονται” και κάνουν και δωρεές, ενώ δεν κάνουν το βασικό που αφορά την υγεία όλων των πολιτών. Να συμμορφωθούν και να τελειώσουν όλα τα απαιτούμενα έργα ενάντια στην δυσοσμία και στη γενικότερη ρύπανση που προκαλούν!

Και το έκαναν μάλιστα και με πρωτοφανή μεθόδευση μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, “εκτάκτως” τη  Μεγάλη Πέμπτη, (την προηγούμενη ημέρα είχε κανονικά συγκληθεί η  οικονομική επιτροπή),    ενώ είχαν λάβει τη χορηγία από τον Δεκέμβρη του 2020, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων ομόφωνη απόφαση του ανώτατου οργάνου του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου! 

Επιπλέον, πολλές φορές ο κύριος δήμαρχος τόνισε ότι δεν είναι πολιτικός, μόνο που μια χαρά επιλέγει πολιτικότατα ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΣΧΕΣΕΙΣ. Του υπενθύμισα τη ρήση του Μπρεχτ: “Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται”  και  θα συμπλήρωνα της πολιτικής που προσπαθούν να αποκρύψουν!

Στην πρόταση του κ. Ζυγά, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”  για ανάκληση της απόφασης, ειπώθηκε και το εξής απίστευτο από τον κύριο δήμαρχο: Να πληρώσουμε οι δημοτικοί σύμβουλοι το ποσό των 8.000 ευρώ αν θέλουμε  να ανακληθεί η απόφαση για να επιστραφούν τα χρήματα στα ΕΛΠΕ, που όπως είπαμε δέχτηκαν ως δωράκι-χορηγία, αντί ο δήμος να σχεδιάσει και να αποφασίσει αντίστοιχο ή μεγαλύτερο ποσό για τις συγκεκριμένες ανάγκες.

Ο ορισμός του λαϊκισμού εκφωνημένος από δήμαρχο, που φέρνει νέα πολιτικά ήθη στα δημόσια πράγματα. Αιρετοί να υποκαθιστούν ολόκληρο δήμο και να  προβάλλονται μέσω χρημάτων που θα διαθέτουν, και βέβαια,  όσοι δεν θα μπορούν να διαθέσουν όπως κάποιοι άλλοι, να μην είναι “καλοί” δημοτικοί σύμβουλοι!

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα “μπέρδεψε”  ο κύριος δήμαρχος την Αλληλεγγύη που  με βάση την θεώρηση  του καθένα και της καθεμιάς για αλληλέγγυες δράσεις και πράξεις στη ζωή του με συλλογικές πρωτοβουλίες που παίρνονται- και τέτοιες είναι πολλές και πολλών ειδών-  με την καταβολή χρημάτων των Δημοτικών Συμβούλων, αντί του Δήμου! 

Με αυτά και αυτά περιμένουν οι πολίτες να δουν έναν δήμο δυναμικό απέναντι στη δυσοσμία και στην ρύπανση και αντί γι’ αυτό βλέπουν αποδοχή “χορηγιών” από το ΕΛΠΕ. 

Τον λόγο έχουν οι πολίτες, οι δημότες!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ