Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓιατί ασκείτε τόσο δριμεία κριτική στη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου;

Γιατί ασκείτε τόσο δριμεία κριτική στη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου;

Το ερώτημα αυτό τέθηκε χθες και προχθές πολλές φορές από φίλους και αναγνώστες της «Αγκίδας», τους οποίους σεβόμαστε και αγαπάμε. Η κριτική στάση που κρατάει η «Αγκίδα» απέναντι στη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου είναι γιατί θέλει να τη βοηθήσει να πετύχει πράγματα που είναι εφικτά, για το καλό του δήμου και των δημοτών. Η «Αγκίδα» δεν θέλει να αποτύχει η διοίκηση, ούτε θέλει να αποδειχθεί αφερέγγυα, γιατί αυτό θα σημάνει ακόμα μια χαμένη τετραετία για το δήμο και τους δημότες.

Ο τρόπος που χειρίστηκε σημαντικά θέματα η διοίκηση του δήμου δεν ήταν σωστός και αυτή είναι η πιο ήπια λέξη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η διοίκηση αυτή αποτελείται από νέους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν και πολιτική καριέρα. Πώς χτίζουν την καριέρα τους; Εκχωρώντας το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Κορδελιού Ευόσμου και μάλιστα ενώ το θέμα το είχε εισηγηθεί η παράταξη του κυρίου Ζυγά με πρόταση να κατοχυρωθεί ο χώρος υπέρ του δήμου; Δεχόμενοι χορηγία κόντρα σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ανεμίζοντας τους φτωχούς σαν σημαία;

Δεν έχουμε σκοπό να αποδομήσουμε ούτε τον δήμαρχο, ούτε τον αναπληρωτή δημάρχου. Αν θέλαμε να τους αποδομήσουμε θα τονίζαμε λέξη λέξη όσα είπαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δείχνοντας πραγματικά ότι δεν έχουν συναίσθηση του τι λένε. Υπερασπίστηκαν ένα πολιτικό πραξικόπημα στο όνομα των φτωχών, με φραστικές επιθέσεις στους συναδέλφους τους που τους έκαναν κριτική. Παρουσίασαν σαν απόλυτα φυσιολογικό να έχουν στα χέρια τους τη χορηγία από το Δεκέμβριο του 2020, να λένε στο τέλος του Ιανουαρίου του 2021 ότι δεν υπάρχει θέμα τέτοιας χορηγίας και να την αποδέχεται η Οικονομική Επιτροπή τη Μεγάλη Πέμπτη του 2021, χωρίς προηγουμένως να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την ανάκληση της προηγούμενης απόφασής του περί μη λήψης χορηγιών.

Αν θέλαμε να αποδομήσουμε το δήμαρχο θα τονίζαμε ότι κατά την προχθεσινή συνεδρίαση επαναλάμβανε ότι δεν είναι πολιτικός. Ποιος; Ο δήμαρχος του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας. Αυτός ο δήμος όμως δεν χρειάζεται στο τιμόνι του καλό παιδί και καλό γιατρό. Χρειάζεται το καλό παιδί και τον καλό γιατρό που θα φερθεί σαν καλός πολιτικός και επειδή ακριβώς δεν έχει προηγούμενα βάρη και υποχρεώσεις στην πλάτη του, γιατί τώρα ασχολήθηκε με την πολιτική, να χρησιμοποιήσει το κύρος του υπέρ του κόσμου για να συγκρουστεί με τα θηρία, όποια κι αν είναι αυτά.

Όσον αφορά το γιατί δεν επιτέθηκε η «Αγκίδα» προσωπικά και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης για το θέμα της χορηγίας, η απάντηση είναι πως υπάρχουν νέα παιδιά και νέοι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο, αρκεί να το θέλουν και να κάνουν τις επιλογές τους. Ο κύριος Σωτηράκης είναι έμπειρος και ο κύριος Μανδαλιανός είναι δήμαρχος. Οφείλουν να ακούνε την πολιτική κριτική και να μην την προσωποποιούν και μάλλον στις δεύτερες και στις τρίτες σκέψεις έτσι κάνουν.

Η διοίκηση Μανδαλιανού πλησιάζει τα δύο χρόνια θητείας. Το πιο σημαντικό που έκανε σ’ αυτήν την πρώτη περίοδο της θητείας της ήταν ότι ο κύριος Αμανατιάδης πλήρωσε, ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, παλιά οφειλόμενα σε παλιούς εργαζομένους της Επιχείρησης. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό που έκανε και του αξίζουν συγχαρητήρια, με την ελπίδα όμως ότι δεν θα είναι αυτό το πιο σημαντικό επίτευγμα της διοίκησης στο τέλος της θητείας της. Το να πληρωθούν τα δεδουλευμένα θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, όπως θα έπρεπε να είναι αυτονόητες και οι ασφαλτοστρώσεις. Τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος είναι η ρύπανση, η σχολική στέγη, οι ελεύθεροι χώροι, τα στρατόπεδα, το στάδιο, το κολυμβητήριο, το ΘΕΠΑΝ, η υποστελέχωση των υπηρεσιών του. Αυτά πρέπει να παλέψει η διοίκηση και να φέρει αποτέλεσμα. Και εμείς θα είμαστε μαζί της σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Αλλά περίπτωση να σταματήσουμε την πολιτική κριτική δεν υπάρχει. Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν θα κάνουμε καλύτερη τη διοίκηση. Θα την κάνουμε χειρότερη. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα προσφέρουμε κακή υπηρεσία στη διοίκηση και κυρίως στα νέα μέλη της, αλλά προπαντός θα προσφέρουμε κακή υπηρεσία στο δήμο και στους δημότες. Κάποτε στο πανεπιστήμιο, η καθηγήτριά μου της Κοινωνιολογίας, είπε ότι εκτιμά τους φοιτητές που της κάνουν κριτική, ακόμα κι αν μερικές φορές δεν είναι εύστοχη, γιατί τη βοηθούν να σκεφτεί και να γίνει καλύτερη. Με την ελπίδα ότι αυτό το καταλαβαίνει η διοίκηση και με την ελπίδα ότι θέλει να γίνει καλύτερη προς όφελος του δήμου και των δημοτών κι όχι να είναι φτηνός διαχειριστής σε μια ξένη εξουσία!

Σ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ